2024. május 19. - Ivó, Milán

Az anarchisták is készülnek

Nemcsak a NATO készül gőzerővel az áprilisi bukaresti csúcstalálkozóra, hanem a román anarchisták is ki akarnak tenni magukért a csúcs idejére tervezett "NATO-ellenes héten" - derül ki a Le Soir című brüsszeli lap szombati beszámolójából.
2008. január 19. szombat 15:24 - Hírextra

Eszerint már az interneten olvashatók azok a "forradalmi" tudnivalók, amelyek sikeressé tehetik a globalizációt ellenzők, alternatívok, anarchisták, militáns pacifisták nagy tavaszi bukaresti találkozóját.
A honlapon felsorolják azokat az országokat, amelyek polgárainak nem kell vízumot igényelniük a Romániába való belépéshez. Angol nyelvű tájékoztató ismerteti meg a nemzetközi elvbarátokat a román "elnyomó gépezet" intézményeivel, a rendőri, csendőri és katonai erőkkel. Külön kitérnek arra, hogy várható fegyvertárukhoz tartoznak a vízágyúk, a különlegesen kiképzett rohamjárművek, valamint a még különlegesebben kiképzett kutyák.

Angol-román miniszótárból lehet előre megtanulni azokat a román kifejezéseket, amelyekre egy anarchistának bármikor szüksége lehet Bukarestben - így például "b..d meg", "támadnak a rendőrök", "segítség", vagy éppen "hívni akarom az ügyvédemet". Ez utóbbihoz kapcsolódóan a román büntető törvénykönyvből is szemelvények olvashatók az utcai rendbontás és a hivatalos személy elleni erőszak tárgykörében.

Az internetes anarchista bédeker közli az olcsó szálláshelyek listáját, de megjegyzi: van elég elhagyottan álló ház Bukarestben, így voltaképpen egy hálózsák is megteszi.

Végezetül a honlap felsorolja a "tematikus túra" fontosabb bukaresti "látnivalóit" - a NATO-hoz kapcsolódó intézmények székházait, amerikai létesítményeket, valamint, kissé talán meglepő módon, az ortodox egyház főbb épületeit, mondván, annak papjai és szerzetesei összejátszottak a Securitatéval.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását