2024. május 18. - Erik, Alexandra

Tiltakozás az Öngyilkos mókusok ellen

Az Európai Bizottságnál akar tiltakozni Románia egy, a fekete humor műfajába tartozó rajzfilm ellen, amelynek szereplői - a mókusok - legkülönfélébb módon követnek el öngyilkosságot.
2008. január 18. péntek 06:55 - Hírextra

A román hatóságoknak nincs beleszólásuk a "Suicidal Squirrels", azaz Öngyilkos mókusok vetítésébe, mivel az egyperces német rajzfilmet délutánonként a Nagy-Britanniában bejegyzett AXN-csatorna sugározza.

A rajzfilmet, amelyben a mókusok hol az önakasztást választják, hol egy robogó gépkocsi elé vetik magukat, más kelet-közép-európai országokban, így Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon és Moldovában is sugározzák.

A Román Nemzeti Audiovizuális Tanács csütörtökön jelentette be, hogy hivatalos tiltakozással él az Európai Uniónál a rajzfilm sugárzása ellen. A román médiafelügyelet érvelése szerint ugyanis a gyermekek számára káros a film nézése.

Román illetékesek állítása szerint az AXN elutasította, hogy alkuba bocsátkozzon az ügyet illetően. "Lehet, hogy egyesek szerint túlreagáljuk a dolgot, de aligha hiszem, hogy Nagy-Britanniában hasonló programokat sugároznának délután kettőkor" - mondta Gelu Trandafir, az audiovizuális tanács tagja.

Az AXN, amely a kábeltévék programcsomagjában szerepel, brit licenccel rendelkezik, így számára a szigetország szabályai az irányadóak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását