2024. április 29. - Péter

Vérdopping-vád Hamburgból

Az ARD német állami televízió információi szerint összesen harmincan voltak ügyfelei annak az illegálisan működő bécsi laboratóriumnak, ahol vérdoppinggal láttak el sportolókat, elsősorban északi síelőket.
2008. január 15. kedd 19:18 - Hírextra

A csatorna úgy tudja, hogy a versenyzők kétharmada német, többségük a világ élvonalába tartozik. Név szerint azonban csak kerékpárosokat nevezett meg az ARD, többek között a tavalyi Tour de France-ról kizárt dán Michael Rasmussent, aki ellen doppingvétség miatt folyik eljárás. Rajta kívül a holland Michael Boogerd és a kétszeres Vuelta-győztes orosz Gyenyisz Mencsov is a bécsi laboratóriumból kapott vérkészítményeket.

A bécsi Kurier című lap arról számolt be, hogy az osztrák belügyminisztérium már hosszabb ideje vizsgálódik ebben az ügyben.

"A rendelkezésünkre álló adatok alapján joggal feltételezhetjük, hogy komoly visszaélések történtek" - jelentette ki Reinhold Lopatka államügyész.

Lothar Baumgartner, a labor ügyvezetője tagadja a felhozott vádakat:

"Bárki, bármikor körülnézhet, nekünk nincsenek olyan eszközeink, melyekkel illegális vérkészítményeket lehetne előállítani."

Meg nem erősített információk szerint az osztrák hatóságok a Die Zeit című lap tavaly november 22-én megjelent írása óta figyelték a labort. Akkor az jelent meg, hogy gyanús készítmények kerültek ki a bécsi intézetből, melyet ismert sportolók rendszeresen a hivatalos nyitvatartási időn kívül, általában vasárnap reggel kerestek fel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását