2024. május 4. - Mónika, Flórián

Veszélyben az amerikai atlétika

Marion Jones börtönbüntetése az egész világot megrázta. A Nemzetközi Atlétikai Szövetség alelnöke szerint ezek a szörnyű történések megálljt kell, hogy parancsoljanak az amerikai versenyzők körében tapasztalt doppingeseteknek.
2008. január 14. hétfő 18:54 - Hírextra
Sebastian Coe nyilatkozata bizonyára nem fog nagy tetszést kiváltani a tengerentúlon. Ennek ellenére a sportvezető szavaiban van valami. Az IAAF alelnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy Marion Jones esete mindenki számára tanulságos lehet az Egyesült Államokban.

- Szörnyű, hogy egy kétgyermekes családanyának börtönbe kell mennie, de ez az esetnek mindenki számára intő jelnek kell lennie, és főleg az Egyesült Államokban – mondta Coe, aki szerint ez a sajnálatos incidens alapjában változtatja majd meg az atlétikát.

- Nem könnyű megemészteni, hogy szeretett sportágamban ilyen dolgok történnek, az emberek mostantól máshogy viszonyulnak ehhez a csodálatos sporthoz, de biztos vagyok benne, hogy ez a drasztikus döntés megváltoztatja az atléták hozzáállását a közeljövőben – fejezte be gondolatai a Nemzetközi Atlétikai Szövetség alelnöke.

Mint ismeretes, Marion Jonest a szövetségi nyomozás félrevezetése miatt hat hónapos letöltendő börtönbüntetésre ítélte az ügyészség. A korábbi sprinter a tárgyalások végén már mindent elismert, azt is, hogy félrevezette a hatóságokat, mikor azt állította, hogy véletlenül szedett be olyan gyógyszereket, amelyek doppinglistás anyagokat tartalmaztak. Az ügyben eljáró bíró úgy határozott, hogy mivel a doppingolás és a hazudozás negatív üzenetet közvetít a fiatal sportolók felé, hathónapos börtönbüntetést ró ki a kétgyermekes családanyára, akinek összes Sydneyben megnyert érmét visszavonta a Nemzetközi Olimpiai Bizottság.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását