2024. május 17. - Paszkál

Új Színház: kedvezmény pedagógusoknak

Az Új Színház és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) "Szolid ár most!" című akciójának keretében a pedagógusok előadásonként ezer forintért válthatnak jegyet a színház produkcióira az évad második felében - mondta Márta István, a színház igaz
2008. január 15. kedd 20:12 - Hírextra

Márta István a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: az Új Színház akciója "nem politikai jellegű megmozdulás", a kezdeményezést azért indították el, mert "valamilyen módon belelátnak a pedagógusok nyomorúságos helyzetébe".

Mint mondta, a jegyek minden hónap 29-étől a következő hónap 5-ig vásárolhatók meg az Új Színház szervezési osztályán és pénztárában.

Kerpen Gábor, a PDSZ elnöke az akciót "mérföldkőnek" nevezte a kultúra és az oktatás együttműködésében. Felhívta a figyelmet arra: a pedagógusoknak értékközvetítő értelmiségiként feladatuk lenne, hogy színházba járjanak, de egyelőre ezt még nem tehetik meg.

Csomós Miklós (Fidesz), a Fővárosi Közgyűlés kulturális bizottságának alelnöke szerint az ifjúság akkor fog színházba járni, ha olyan pedagógusok oktatják, akik maguk is gyakran látogatják a színházat. Szólt arról, hogy a készülő színházi törvényben is szerepel az ifjúság színházba járásra nevelése.

Rudolf Péter színművész arra mutatott rá, hogy egy színház akkor tud jól működni, ha van hozzá kötődő közönségréteg.

A kiosztott sajtóanyag szerint a repertoárban szerepel Nagy Ignác és Parti Nagy Lajos Tisztújítás című darabja Szinetár Miklós rendezésében, Szép Ernő Vőlegény című alkotása Rudolf Péter rendezésében, és Shakespeare műve, a Szentivánéji álom, amelynek rendezője Szergej Maszlobojscsikov.

Az érdeklődők láthatják továbbá Jirí Menzel rendezését, a Még egyszer hátulról című előadást, A fösvény című Moliere-vígjátékot, Shakespeare Rómeo és Júliáját Alföldi Róbert rendezésében, Choderlos de Laclos Veszedelmes viszonyok című darabját (rendezte: Kiss Csaba), valamint Vidnyánszky Attila "Tudod, hogy nincs bocsánat" és Akasztottak balladája című rendezését.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását