2024. április 29. - Péter

Átvett a katolikus egyház egy iskolát

A Don Bosco Iskola átadásáról szóló megállapodást írt alá Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek és Molnár Gyula, Újbuda polgármestere csütörtökön; az iskolaépületet, amelyben a katolikus iskola immár 15 éve működik, Újbuda önkormányzata in
2008. január 10. csütörtök 13:09 - Hírextra

Újbuda a 4800 négyzetméteres ingatlant ingyenesen adja át azzal a feltétellel, hogy azt az átvevő legalább további ötven évig oktatásra használja. Ezzel az intézmény jellege nem változik, csupán az, hogy az épület tulajdonosa és az iskola fenntartója ezentúl ugyanaz lesz - áll a közlésben.

Az albertfalvi Don Bosco Katolikus Általános Iskola és Napköziotthonos Óvoda épülete eddig az önkormányzat és az egyház 1992-es megállapodása alapján a katolikus egyház tartós használatában állt.

A Don Bosco Katolikus Általános Iskolát 1992. január 31-én alapították, jelenleg 8 évfolyamon 450 diák tanul az épületben. A katolikus óvoda 2001. szeptember 16. óta működik, ahol 95 kisgyereket nevelnek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását