2024. április 28. - Valéria

Budai Katolikus Bál

A kárpátaljai magyar fiatalok a díszvendégei a Budai Egyházközségek január 26-án rendezendő Farsangi Báljának, amelynek Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek és Mádl Dalma, a volt köztársasági elnök felesége a fővédnökei.
2008. január 8. kedd 12:30 - Hírextra

Lassan hagyománnyá válik, hogy a Budai Egyházközségek Farsangi Bálján - amelyet idén az ELTE új, lágymányosi épületében tartanak - az országhatáron kívül lévő Kárpát-medencei magyar intézményeket és az ott élőket támogatják.

Az idén a kárpátaljai magyar intézményeket segítik - olvasható a bál szervezőinek közleményében. "Ezeknek az intézményeknek az a célja, hogy a kárpátaljai fiatal magyar értelmiséget olyan magyarságkép kialakításához segítsék, hogy egyre inkább saját szülőföldjükön véljék fölfedezni életük kiteljesítő feladatát és értékeit" - áll a rendezvény meghívójában.

A belépődíj más bálokhoz képest jelképes, mindössze háromezer forint (büfével) és egy tálca sütemény.

Pénzadományokat a következő kárpátaljai intézményeknek gyűjtenek: Szent István Líceum, Munkács, Szent Gellért Római Katolikus Szakkollégium, Ungvár, Szent György Katolikus Kollégium, Ungvár, II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola, Beregszász.

Ízelítő a bál programjából: magyar táncház, Hampel Katalin divatbemutatója, a Walzer és az Old Boys zenekarok produkciója, közös éjféli köszöntő és ima.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását