2024. május 17. - Paszkál

Ingyenes a trópusi vakáció

Hála az év első napján hullott friss hónak, több ezer québeci vakációzó tölthet ingyenes téli turistautat a felkapott mexikói és karib-tengeri üdülőhelyeken - jelentette be az a kanadai utazási iroda, amely ősszel az üdülésre befizetett pénz visszatérítés
2008. január 3. csütörtök 17:51 - Hírextra

Az itravel2000 internetes utazási iroda promóciós ajánlatában arra kötelezte magát, hogy a tavaly júniustól december 7-ig lekötött utazásokra befizetett összeget visszatéríti ügyfeleinek, ha január 1-jén öt hüvelyknél (12,7 cm-nél) több hó esik Halifax, Montréal, Toronto vagy Calgary városában.
A montréali repülőtéren 14,8 centi friss havat mértek 2-án, ennek köszönhetően azok, akik Québec tartományban fizettek be az internetes portálon vakációt, ingyen nyaralhatnak a tél közepén. Számukat pontosan nem közölték, de az utazási iroda közleménye "ezrekről" szólt.

Az itravel2000 nem maga állja az összeget, ugyanis elővigyázatosan biztosítást kötött az amerikai Weatherbill céggel 100 millió dolláros (17,2 milliárd forint) értékhatárig. Ez az utazási iroda szerint a legnagyobb összegű olyan biztosítási szerződés, amelyet valaha is az időjárás alakulásától tettek függővé.

A biztosító társaságnak ugyan sokba fog kerülni a hó, de nem mondható, hogy őrültséget csinált. David Phillips kanadai főmeteorológus szerint meglehetősen kis esélye volt annak, hogy a januári elsejei hóesés "bejöjjön". Az elmúlt száz évben öt hüvelyknél több hó az év első napján egyetlen egyszer esett Halifaxban és Calgaryban, háromszor Torontóban és négyszer Montrealban.

Igaz persze az is, fűzte hozzá a meteorológus, hogy Montréal az a nagyváros, amely a világon a legtöbb havat kapja, többet, mint Moszkva, Helsinki vagy Stockholm, átlagosan évi 218 centit.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását