2024. április 29. - Péter

Drágul az éjszakai közlekedés

"Néhány száz fős" leépítésre készül januárban a BKV. Szombati sajtótájékoztatóján Regőczi Miklós kommunikációs vezérigazgató-helyettes elmondta: további elbocsátásokat egyelőre nem terveznek, de nem vesznek majd fel senkit annak a 350-400 alkalmazottnak a
2007. december 22. szombat 18:02 - Hírextra
A Fővárosi Közgyűlés csütörtöki döntése értelmében 2008. január elsejétől átlagosan 13 százalékkal nőnek a BKV-tarifák. A vonaljegy 270, a diákbérlet 3250, a teljes árú bérlet 8250 forintba kerül majd. Ez jövőre már csak 30 napos bérlet lehet, vagyis megszűnik az a lehetőség, hogy egy adott hónapban vásárolt bérlet a következő hónap ötödik napjáig érvényes marad. A BKV megszünteti a 20 darabos gyűjtőjegyet is, január elsejétől már csak 10 darabosat vehetnek az utasok. A már megváltott jegyeket még elfogadják - mondta Regőczi Miklós. Az éves bérlet ára 2008-ban 90 ezer 750 forint lesz; ebből a típusból tavaly összesen 80 ezer fogyott, döntő többségét cégek vásárolták meg.

További változás, hogy az éjszakai járatokra jövőre már csak előre váltott vagy a buszvezetőnél vásárolt 350 forintos jeggyel, illetve bérlettel lehet felszállni. Ennek meglétét február elejétől mind a 80 éjszakai buszon ellenőrök vizsgálják, a járművekre pedig csak az első ajtón lehet majd felszállni. A BKV az éjszakai pótlékkal, illetve a takarítási költségekkel indokolta az emelt jegyárat. Az éjszakai járatokkal naponta átlagosan 40 ezren utaznak, hétvégén azonban a 60 ezret is elérheti ez a szám.

Regőczi Miklós elmondta még: a kismamabérlet, illetve SMS-ben történő jegyvásárlási lehetőség egyelőre nem lesz, mert még ki kell dolgozni a jogszabályi feltételeit. Ezekre február-márciusban tér vissza a közgyűlés. Szintén ekkor tárgyalnak a Ferihegy 2 és a Deák tér között közlekedő, közvetlen buszjáratról is.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását