2024. április 28. - Valéria

Fejlesztések Sopronban

Egy több mint 13 milliárd forint értékű fejlesztési sorozat utolsó beruházásait adta át pénteken Sopronban Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke. Faragó Sándor, a Nyugat-Magyarországi Egyetem rektora elmondta: mintegy ötéves, céltudatos fejlesztési munka
2007. december 21. péntek 16:28 - Hírextra
Új épületeket építettünk, régieket újítottunk fel, laboratóriumokat, informatikai termeket, továbbképző központokat hoztunk létre és több mint másfélezer minőségi diákhotel férőhelyet biztosítottunk hallgatóinknak. A most befejezett hat beruházás 3,717 milliárd forint értékben lehetővé tette, hogy korszerű, európai színvonalú oktatást végezzünk az ehhez illő környezetben".

Szili Katalin elmondta, hogy aki épít, az bízik a jövőben. Az itt létrejövő korszerű felsőoktatási intézményrendszer a határok lebomlásával egész Európa rendelkezésére áll és az európai felsőoktatás színvonalát emeli. Utalt arra, hogy az oktatásba invesztált pénzek a legjobb befektetések, hiszen ez biztosítja a jövőt számunkra. Végezetül a rektornak egy csengőt adományozott azzal, hogy ha úgy érzik, ismételten szükségük van rájuk a további fejlesztésekhez, akkor csengessenek és a segítséget megkapják.

Manherz Károly, az oktatási és Kulturális Minisztérium szakállamtitkára közölte: 2008. január 1-jétől a szombathelyi Berzsenyi főiskola és a Nyugat-Magyarországi Egyetem integrációja folytán hazánk ötödik legnagyobb ilyen felsőoktatási intézménye jön létre. Ezzel egy időben átadta Faragó Sándor rektornak 2008. január 1-jétől 2012. december 31-ig szóló, a létrejövő új intézmény rektori megbízatását.

Az ünnepségen Magyar Bálint, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára, korábbi oktatási miniszter a felsőoktatási reform irányítója elmondta: a bolognai folyamat bevezetése sehol a világon nem ment ilyen zökkenőmentesen és egy csapásra, mint nálunk, s hogy helyes úton jártak, amikor létrehozták a többlépcsős képzési rendszert, az is bizonyítja, hogy milyen sikereket és komoly beruházásokat sikerült megvalósítani.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását