2024. május 20. - Bernát, Felícia

Lehet síelni Eplényben

Szerdán délután fél egytől lehet síelni Eplényben. Az ország leghosszabban síelhető pályájából egyelőre 500 méter áll a sportolni vágyók rendelkezésére, egy felvonóval. Ezen a szakaszon 4-500 ember tud kényelmesen síelni.
2007. december 19. szerda 09:48 - Hírextra
Az egyes pálya alsó része fog működni egy felvonóval.Eplényben napok óta hóágyúznak. Itt a legnagyobb az országban a hóágyú kapacitás, a 25 szerkezetből az utóbbi napokban 20 folyamatosan működött. A síelők egészen este 9 óráig kint lehetnek a pályán - tájékoztatta a Független Hírügynökséget az RFV Sípálya Kft. tulajdonosa.

Ha az időjárás engedi, összesen négy és fél kilométeren síelhetnek majd a sportolni vágyók Eplényben. Az Ámos- hegyen 3 régi pályát hosszabbítottak meg és két újat is építettek, emellett egy 120 méteres zárt oktatópályát is kialakítottak az üzemeltetők.

2 mobil lift, 2 tányéros és 1 csákányos felvonó szállítja majd a síelőket. Az 5 felvonó egy óra alatt 3000 embert képes felvinni.

A pályához tartozó kétszintes faház, étteremmel, panzióval és sí kölcsönzővel már november közepétől nyitva van.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását