2024. április 29. - Péter

Szipál Márton Szegeden

A M(érték) - Világhírű magyar fotográfusok című tárlathoz kapcsolódva három napig Szipál Márton sztár- és divatfotós a szegedi Regionális Összművészeti Központ (REÖK) vendége - jelentette be az intézmény vezetője kedden.
2007. december 11. kedd 19:24 - Hírextra
A sokáig Los Angelesben élt fotóművész részvételével megrendezett sajtótájékoztatón Herczeg Tamás kiemelte: Szipál Márton színes egyéniségéhez illő programokkal lepi meg a fotózás iránt érdeklődőket, akiket saját lencséjén keresztül hoz közelebb mind a fotózáshoz, mind pedig a városhoz.

Szipál Márton keddtől három teljes napot tölt a napfény városának felfedezésével. A fotóművészhez a szegediek a REÖK-ben csatlakozhatnak, ahol december elején nyílt meg az öt világhírű
magyar származású fotográfus - Brassai, Robert Capa, André Kertész,
Moholy-Nagy László és Munkácsi Márton - műveit bemutató vándorkiállítás, a (M)érték.
A extravagáns fényképész természetesen gépet ragad és megörökíti a szegedi hangulatot. A kiállítás látogatói mellett lencse végre kapja a szegedi közélet ismert arcait is, köztük Puljezevics Nenadot, a Pick Szeged kézilabdacsapat kapusát, Fekete Gizit és Melkvi Beát, a Szegedi Nemzeti Színház társulatának tagjait, valamint Janics Natasa olimpiai bajnok kajakost - mondta Herczeg Tamás.

Szipál Márton a fotózás mellett exkluzív tárlatvezetést is tart a (M)érték című kiállításon. Kedden este egy vacsora keretében kötetlen beszélgetésre várja a közönséget, míg szerdán egy érdekes talk-show keretében ismerkedhet meg vele a hallgatóság.

Szipál Márton Debrecenben született 1924-ben, de élete nagy részét Hollywoodban, Los Angelesben töltötte, ahol elsősorban színészhírességeket, ismert személyiségeket fényképezett. A fotós a mai napig aktív, ismert szereplője a budapesti közéletnek.

A fotóművész a szegedi sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta: nem az a fontos, hogy valaki hol él, hanem hogy legyenek barátai. Ebből a szempontból szerencsésnek tartja magát - tette hozzá Szipál Márton.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását