2024. május 19. - Ivó, Milán

Vár a sztrájkbizottság Egerben

Az egri önkormányzatnak az intézmény átvételéről szóló döntésére vár a Markhot Ferenc kórházban eredetileg csütörtöktől határozatlan idejű sztrájkot hirdető helyi szakszervezet.
2007. december 6. csütörtök 12:07 - Hírextra
Mint azt Hegyaljai Judit, az Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének helyi vezetője csütörtökön az MTI-nek elmondta: azért döntöttek a sztrájk elhalasztásáról, mert az egri önkormányzat ajánlatott tett a kórház átvételére.

Ugyanakkor a sztrájkkészültséget fenntartják és "ha a város is elengedi a kezünket, akkor megkezdődik a határozatlan idejű sztrájk" - tette hozzá az érdekképviseleti vezető.

A munkabeszüntetésről eredetileg azt követően döntött a sztrájkbizottság, hogy a fenntartó, a szocialista vezetésű Heves Megyei Önkormányzat november 30-án döntött arról, hogy pályázatot ír ki az 500 millió forintnyi adósságot cipelő kórház funkcionális privatizációjára.

A feltételek között szerepel, hogy a nyertes, 600 millió forint letét mellett, 7 év alatt 7 milliárd forintot fordít az intézmény fejlesztésére.

A döntés előtt egy nappal a jobboldali többségű egri önkormányzat úgy határozott: kezdeményezi a megyénél a kórház átvételét. Ugyanakkor vállalja, hogy továbbra is önkormányzati tulajdonban tartja a kórházat, ám konkrét pénzügyi ajánlatot nem tett a város.

Ebben a helyzetben a megye arról is döntött: amennyiben Eger a határidőn belül hivatalosan is vállalja a pályázatban megfogalmazott pénzügyi követelmények teljesítését, visszavonják a pályázatot és átengedik az intézményfenntartást.

Mint azt Hegyaljai Judit most elmondta: éppen erre a döntésre várnak, amelyet, információja szerint, még decemberben rendkívüli testületi ülés keretében tárgyal az egri képviselő-testület.
Ugyanis Habis László, Eger "lokálpatrióta" polgármestere kifejezte komoly szándékukat arra, hogy Eger továbbra is köztulajdonban tartsa az intézményt - mondta a szakszervezeti titkár.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását