2024. április 30. - Katalin, Kitti

Titkos pályázók a Nemzeti élére

Határidőn belül öt, azon túl pedig egy pályamunka érkezett be az Oktatási és Kulturális Minisztériumhoz (OKM) a Nemzeti Színház Zrt. vezérigazgatói posztjára kiírt pályázatra. Az anyagok között van egy páros pályázat is - tájékoztatta a Független Hírügynö
2007. december 5. szerda 11:11 - Hírextra
Szél Felícia elmondta: a felkért szakmai bíráló bizottság véleménye alapján, várhatóan még az ünnepek előtt dönt az új vezérigazgató személyéről az oktatási és kulturális miniszter.
Hiller István szeptember 24-én hirdette meg a pályázatot. A jelentkezési határidő csütörtök éjfélkor járt le.

A miniszter még szeptemberben elmondta, hogy 2008. június 30-ig megerősíti pozíciójában
a Nemzeti Színház jelenlegi vezetőjét, Jordán Tamást. Az új vezető 2008. július 1-jétől látja majd el a vezérigazgatói teendőket. Ez praktikusan azt jelenti, hogy csaknem fél évig a jelenlegi és az új vezérigazgató közösen vezeti majd a színházat. A 2007/2008-as színházi évad lebonyolítása a jelenlegi vezető, Jordán Tamás feladata marad, az új vezérigazgató pedig a következő évadok megtervezésével lesz megbízva az átmeneti időszakban.

Érdeklődésünkre, hogy kik pályáztak a Nemzeti Színház vezérigazgatói posztjára, Szél Felícia elmondta: a jelentkezők írásbeli engedélye szükséges ahhoz, hogy ezt nyilvánosságra hozzák, de a pályázók ehhez nem járultak hozzá. A győztes pályázó neve azonban még ebben az évben publikus lesz, ugyanis a felkért szakmai bíráló bizottság véleménye alapján, várhatóan még az ünnepek előtt dönt az új vezérigazgató személyéről a tárcavezető.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását