2024. április 19. - Emma

Új halhatatlanok

A Nagymező utcai Pesti Broadwayn pénteken avatták fel a halhatatlanok társulatába tavasszal megválasztott új tagok fémbe öntött lábnyomait.
2007. október 27. szombat 08:05 - Hírextra

Idén a közönség szavazatai alapján Berek Kati és Vári Éva színésznő, Hegedűs D. Géza és Jordán Tamás színész, Ágai Karola és Komlóssy Erzsébet operaénekes, valamint Hágai Katalin és Kiss János táncművész nyerte el az Örökös Tagság címet, így mostantól az ő lábnyomaik is láthatóak a Nagymező utcában.

Horváth Csaba kulturális ügyekért felelős főpolgármester-helyettes a halhatatlanok társulatának új tagjait méltatva az avatáson úgy fogalmazott: "azok a művészek, akikkel ma itt állunk ebben az őszi levélhullásban, fényt és melegséget visznek az emberek életébe, a hűvös őszben és a fénytelenségben is."

A művészek nevében Jordán Tamás mondott köszönetet a közönségnek és a szervezőknek az elismerésért.

Szegvári Katalin, az Örökös Tagság egyik kezdeményezője megjegyezte, hogy a Nagymező utcában látható lábnyomokról hamarosan "térkép" készül, amelyet kifüggesztenek a közeli színházak előcsarnokában.

Az Örökös Tagság címre a jelölteket neves művészekből és közéleti személyiségekből álló kuratórium választotta ki március végén, a döntés eredményeként négy-négy színész, színésznő, operaénekes és táncművész neve került fel a szavazólapra.

A közönség az interneten és postai úton szavazhatott kedvenceire. A győztesek nevét májusban hozták nyilvánosságra, június elején pedig az Örökös Tagság gálán köszöntötték őket.

Első alkalommal 1996-ban választottak örökös tagokat. A Magyar Televízió akkori népszerű kulturális műsora, a Stúdió, valamint a Petőfi rádió azzal a céllal indította el a szavazást, hogy a publikum is adhasson díjat kedvelt művészeinek.

Az örökös tagok sorába 1999-ig évenként kerültek be újabb művészek. Négyévnyi szünet után 2003-ban újították fel a közönségszavazást. A halhatatlanok társulata már 76 tagot számlál.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását