2024. április 30. - Katalin, Kitti

Még az ünnepek előtt döntenek

A Nemzeti Színház Zrt. vezérigazgatói posztjára kiírt pályázatról várhatóan még az ünnepek előtt dönt az oktatási és kulturális miniszter a felkért szakmai bíráló bizottság véleménye alapján - tájékoztatta a szaktárca sajtóirodája kedden az MTI-t.
2007. december 4. kedd 22:01 - Hírextra

A bíráló bizottság tagjairól a napokban határoznak - olvasható az Oktatási és Kulturális Minisztérium közleményében.

Emlékeztettek arra, hogy határidőn belül öt, azon túl pedig egy pályázat érkezett be az OKM-hez, a beérkezett anyagok között pedig van egy páros pályázat is.

A kiírás értelmében 45 nap állt rendelkezésre a pályázatok benyújtására, ezután 30 napon belül egy 5-7 fős, szakmai szakértői bizottság készít javaslatot. A végleges döntést Hiller István miniszter hozza meg. A tárcavezető a pályázat nyertesének főigazgatói címet adományoz.

A Nemzeti Színház új vezetőjének megbízása 2008. július 1-jétől a teátrum tervezett szervezeti átalakításáig, de legfeljebb 2013. július 31-ig tart. A jelenlegi vezető, Jordán Tamás megbízatását 2008. június 30-ig meghosszabbították, így a két vezető az évad végéig együtt dolgozik majd.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását