2024. május 19. - Ivó, Milán

Vasfegyelem Nógrádban

Szabó Jenő bemutatkozó sajtótájékoztatóján elmondta, hogy egy jól működő, az országos átlag feletti eredményességgel rendelkező kapitányságot vett át, és további pozitív változást jelenthet a január 1-jén életbe lépő létszámbővítés. A megyei állományba 34
2007. november 28. szerda 21:10 - Hírextra
Az új főkapitány a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények területén szeretne jelentős eredményeket elérni, a terjesztő hálózat felszámolásában a titkosszolgálati eszközöket is használni fogja.

Mint mondta, a klasszikus módszerekkel már nem lehet sikeresen harcolni az igazi, kemény bűnözőkkel szemben. Nagyobb figyelmet szeretne fordítani a schengeni határnyitás eredményeképpen a megyébe érkező bűnözőkre és a lakosság közbiztonsági érzetét befolyásoló bűncselekményekre.

Ez utóbbiak között említette az emberölést, a betörést, a rablást, a testi sértést és a garázdaságot.
A közlekedésben Szabó Jenő nulla toleranciát ígért a gyermekek biztonságát veszélyeztetőnek, a gyorshajtóknak, a piroson áthajtóknak és a zebrán gázolóknak is. Kitért arra, hogy az általa vezetett állomány nem tesz különbséget a többség és a kisebbség között, mindenkit egyenrangú állampolgárként kezel, és egyenlő bánásmódot ígért a törvény teljes szigorával.

Végül pedig szólt arról, hogy a korrupt, lusta, hivatali információkat kiadó rendőr éppúgy azonnal elveszíti munkáját, mint az alkoholos befolyásoltság alatt szolgálatot teljesítő rendőr, ráadásul - mivel a rendőr szolgálaton kívül is rendőr - azt is eltanácsolja a testületből, aki szolgálaton kívül rendőrhöz méltatlan állapotba kerül.

Szabó Jenő rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos 1985. február 1-jén került a rendőrség hivatásos állományába, első munkahelye az érdi rendőrkapitányság volt. A Rendőrtiszti Főiskola tiszti vizsgája után a váci rendőrkapitányságra került, ahol bűnügyi osztályvezető és kapitányságvezető-helyettesi beosztást töltött be. Közben elvégezte a Rendőrriszti Főiskola bűnügyi szakát.

1997. január 1-jétől a Belügyminisztérium RSZVSZ területi főosztályvezetője lett, 1998. október 12-jétől 2001. február 1-jéig pedig a budaörsi rendőrkapitányság vezetője volt. 2001. február 1-jétől a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója és egyben a főkapitány helyettese. 1998-ban elvégezte a Nemzetközi Rendészeti akadémia jogalkalmazási kurzusát, 2006-ban pedig a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem vezetés és szervezéstudományi karát.

A most 50 esztendős főkapitány nős, négy gyermek édesapja, felesége pedagógus.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását