2024. április 28. - Valéria

Karácsony a Kastélymúzeumban

Karácsonyi színek, formák, hangok, ízek, illatok - ezt a címet viseli a Nagytétényi Kastélymúzeum decemberi rendezvénysorozata, amely több kiállítást, zenei, szórakoztató- és gyermekprogramot valamint vásárt egyaránt magában foglal, és a két ünnep között
2007. november 26. hétfő 13:33 - Hírextra

December elsején karácsonyfadíszek árverésével indul a ünnepi rendezvénysorozat. A tavalyi karácsonyi kiállításon megcsodált díszeket idén árverésre bocsátják. A Nagytétényi Kastély Közalapítvány javára befolyt összeggel a vásárlók a kastély parkjának jövő évi szépítését támogatják.
Az 500 év lakókörnyezetét bemutató állandó kiállítás enteriőrjeiben elhelyezett 29 fenyőfát több mint 40 kortárs magyar iparművész öltözteti fel.

Öltöztessük Máriát díszbe! - ez a jelszava annak a kiállításnak, amelyen Szilágyi Júlia textilművész egyedülálló öltöztetős Mária-szobrai és Sárváry Katalin újkori zárdaképei láthatók.

Neves iparművészek alkotásait kínálják a hagyományos ajándékparádén, amelyeknek finom ünnepi illatot kölcsönöz a méz, a gyógytea, az illóolaj és a borvásár, de nem hiányzik a kürtőskalács, a sültalma és a forraltbor sem, amely a díszudvaron várja a látogatókat.

A decemberi hétvégéken neves előadók adnak koncerteket, zenés, verses műsorokat a látogatóknak, nemcsak karácsony előtt, hanem a két ünnep között is.

A programokról részletesen a www.nagytetenyi.hu honlapon lehet tudakozódni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását