2024. április 26. - Ervin

Moldova-Magyarország: 3-0

A Moldova hazai pályán három góllal nyert Magyarország ellen labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőn.
2007. november 18. vasárnap 06:34 - Hírextra
Európa-bajnoki selejtező, C csoport:
Moldova-Magyarország 3-0 (2-0)
------------------------------
Chisinau, 3000 néző, V: Kralovec (cseh)
gólszerzők: Bugaiov (12.), Josan (23.), Alexeev (86.)
sárga lap: Zmeu (75.), Josan (80.), Epureranu (84.), illetve Gera (30.), Fülöp (84.)

Moldova:
--------
Stanislav Namasco - Alexandru Epureanu, Serghei Lascencov, Radu Rebeja, Eugeniu Cebotari (Semion Bulgaru, 49.) - Denis Calincov (Serghei Alexeev, 64.), Serghei Namasco, Denis Zmeu (Ghenadie Olexici, 93.), Nicolae Josan - Vitalie Bordian, Igor Bugaiov

Magyarország:
-------------
Fülöp Márton - Szélesi Zoltán, Vaskó Tamás, Csizmadia Csaba, Vanczák Vilmos - Vadócz Krisztián (Balogh Béla, 39.), Tőzsér Dániel (Buzsáky Ákos, 39.), Hajnal Tamás - Gera Zoltán, Dzsudzsák Balázs (Feczesin Róbert, 71.) - Priskin Tamás

I. félidő:
7. perc: Gera kényszerítőzött Hajnallal, a visszakapott labdát egyből beadta, Priskin hat méterről fejelt, Namasco bravúros vetődéssel hárított.
12. perc: Cebotaru passzolt Bugaiovhoz, aki úgy vette át a labdát, hogy Csizmadia és Vanczák között kapura fordult, majd 14 méterről, kicsit jobbra kisodródva félmagasan a kapu közepébe lőtt (1-0).
23. perc: jobboldali szabadrúgás után a kapu elé emelt labdát a magyar védők röviden fejelték ki, Josan mellel maga elé tette, majd 23 méterről a bal felső sarokba bombázott (2-0).

II. félidő:
48. perc: Calincov szerzett labdát a jobb szélen, középre gurított, Bugaiov az ötös sarkáról a kapu mellé perdített.
56. perc: Buzsáky passzolt Priskinhez, akinek 14 méterről leadott kapáslövése után a közbevetődő Epureanu fejéről pattant a labda az alapvonalon túlra.
63. perc: Dzsudzsák 25 méteres lapos lövése után Namosco a jobb sarok elől ütötte oldalra a labdát.
69. perc: Buzsáky fordult le Bulgaruról, 22 méterről lőtt, Namasco gyors vetődéssel a bal alsó sarok elől tolta az alapvonalon túlra a labdát.
76. perc: Hajnal ívelt be szabadrúgást a kapu elé, Vaskó visszafejelt labdáját Gera 4 méterről ellőtte, Namasco lábbal szögletre mentett. A sarokrúgást Hajnal végezte el, Gera visszafejelt labdáját Priskin 3 méterről kapura csúsztatta, de a hazaiak kapusa egy reflexmozdulattal ismét mentett.
86. perc: Alexeev kapott egy jó átadást, 14 méterről egyből lőtt és a labda Fülöp keze alatt a bal sarokba gurult (3-0).

Idegenben is bátran kezdett a magyar válogatott, amely már a hazai tizenhatosnál igyekezett labdát szerezni. A 7. percben már vezethettek volna a vendégek, de a moldovai kapus óriási bravúrral ütötte ki Priskin közeli fejesét. A házigazdák kevesebbet birtokolták a labdát, gyors ellentámadásokkal próbálkoztak. A 12. percben egy védelmi hibát kihasználva jutottak vezetéshez a vendéglátók, akik kihasználva a magyarok zavarát tizenegy perccel később növelték előnyüket. A játékrész hátralévő részében a házigazdák nyugodtan játszadoztak, Várhidi Péter együttese teljesen elvesztette a fonalat.
A második 45 percben szinte végig a hazaiak térfelén zajlott a játék, a magyarok egymás után alakították ki helyzeteiket, de a házigazdák kapusa minden kísérletet hatástalanított. Ráadásul a hajrában Alexeev Fülöp "segítségével" tovább növelte a hazaiak előnyét.
Gera Zoltán ezen a találkozón szerepelt 50. alkalommal a magyar válogatottban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását