2024. május 5. - Györgyi

Kávét készítenek a majmok?

Kávérajongók valósággal majomszeretettel csüngenek a "feketeleves" egy ritka fajtáján, amelyet tajvani gazdák állítanak elő majmok segítségével. A formosai makákók sokáig sorscsapást jelentettek a kávéültetvényesek számára a tajvani hegyekben, mivel leleg
2007. november 15. csütörtök 09:30 - Hírextra
Most viszont a farmerek összegyűjtik a félig megrágott magvakat, amelyekből pörkölés után Tajvan-szerte kávét főznek.

"A majmok a legpirosabb bogyókat választják ki, megeszik és kiköpik a magokat. Nem nyelik le, mivel a magvak emésztési zavart okoznának" - közölte Liao Csing-tung (Liao Ching-tung), aki harminc éve foglalkozik kávétermesztéssel, és nemrégiben vágott neki a megrágott magvak pörkölésének.
"Más termés esetében ez jelentős veszteséget jelentene, de ha a kávébabot eszik meg, legalább megkímélnek a gyümölcs meghámozásának fáradságától" - tette hozzá.

Liao szerint a megrágott magvakból édesebb, vaníliához hasonlító aromájú kávé főzhető. A kávé fontjának (fél kiló) ára 56 dollár körüli.

Az olyan kávérajongók, mint Vang Csih-ming (Wang Chih-ming) számára az ár nem számít. "Szeretem, ha a kávénak kellemes utóíze van, ez tényleg finom" - mondja Vang.

Az indonéziai cibetmacska bélrendszerért megjárt kávészemekből készítik a világ legritkább és drágább kávéját, amelynek kilóját mintegy 1000 dollárért árusítják.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását