2024. május 2. - Zsigmond

Kótyagos reggelek - drágul a kávé

Pénteken drágult a robusta kávéfajta és csökkent a fehércukor ára a londoni LIFFE határidős és származékos piacon. A robusta - a gyorsan oldódó kávéporok alapanyaga- legnagyobb forgalmú novemberi ára tonnánként 85 dollár növekedéssel 2150 dolláron zárt, n
2007. október 14. vasárnap 17:31 - Hírextra
Vietnamban, amely a világ legnagyobb robusta termelő országa, idén a tavalyinál 11 százalékkal nagyobb, 900 ezer tonnás termést takarítottak be, de ezt már jórészt eladták, így hiány alakulhat ki az új termés betakarítása előtt.

További árnövelő tényező az is, hogy New Yorkban az arabica kávéfajta ára közel 8 éves csúcsra emelkedett azokra a felerősödött félelmekre, miszerint a hosszan tartó szárazság csökkentheti a kávétermést Brazíliában, az arabica legnagyobb termelőjénél.

A fehércukor ára 2,20 dollár csökkenéssel 272,00 dolláron fejezte be a napot, miután a 274 dolláros támogatási pont alá kerülve egyhavi mélyponton, 269,20 dolláron is volt. A szakértők az árcsökkentést spekulációs, alapkezelői és termelői eladásokkal indokolták


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását