2024. április 28. - Valéria

Gálvölgyi és Hernádi együtt

Romantikus komédiát, egyszerre fájdalmas és mulatságos darabot tűz műsorára a fővárosi Madách Színház; a Jövőre, veled, ugyanitt című darab folytatását november 30-án mutatják be. Szirtes Tamás rendező a darab csütörtöki próbáját követően az MTI-nek elmon
2007. november 15. csütörtök 19:11 - Hírextra

A rendező felidézte, hogy az első rész két fiatal, egy 19 éves nő és egy 22 éves férfi találkozását beszéli el, akik véletlenül sodródnak össze egy vidéki motelben egyetlen éjszakára, találkozásukból azonban életre szóló kapcsolat válik. Mindketten élik ugyan a tőlük elvárt "normális" életüket családjukkal, de évente egyszer mindig találkoznak, s végül ez a titkos kapcsolat meghatározó élménnyé, életük fő kapcsolatává válik.

Mint rámutatott, a jelenetek a bonyolult és ellentmondásos szerelmes-szerető viszonyról szólnak, s annak minden kimondatlansága, fájdalma, csalódottsága is benne van a darabban.

Egy ilyen kapcsolatban a probléma az, hogy lesz-e belőle valaha a világ előtt vállalható párkapcsolat, vagy mindig megmarad az illegalitás fájdalmas, de ugyanakkor nagyon izgalmas talaján - hangsúlyozta Szirtes Tamás.

Mint mondta, a darab második része azt mutatja be, hogy az ember életében ezek a típusú érzelmek megváltoznak, de nem múlnak el.

A folytatásban - ahol a nő 49, a férfi 52 éves - 4 évente láthatjuk a pár évi egyszeri találkozását, összesen 19 évet követhetünk nyomon - tette hozzá Szirtes Tamás.

A rendező úgy vélte: a darabban majdnem mindenki megtalálja saját életének bizonyos elemeit, hiszen minden ember életében van hasonló, vagy erre rímelő szituáció. A darab az esendőségünkről, gyarlóságunkról, nevetségességünkről, szeretetreméltóságunkról szól - hangsúlyozta Szirtes Tamás.
A rendező a próbákról szólva elmondta, hogy a színészek a kezdők ambíciójával, ugyanakkor a nagyok tapasztalatával dolgoznak. Megjegyezte: reméli, hogy ahogyan a Schütz-Sztankay páros neve is összekapcsolódott a nézők tudatában, úgy az előadás nyomán Hernádi és Gálvölgyi is "igazi párrá" válik.

Hernádi Judit az MTI-nek nyilatkozva felidézte: Gálvölgyi Jánossal első közös színházi munkája majdnem 10 évvel ezelőtt a szintén Szirtes Tamás rendezte Édes bosszú című előadás volt a Játékszínben.

A színésznő - Szirtes Tamáshoz hasonlóan - úgy vélte: a Jövőre, veled, ugyanitt története a nézőknek akkor is ismerős lesz, ha ilyen kapcsolatot sosem éltek át.

Mint mondta, mindenki hisz abban, hogy szerethető, hogy "van valahol valaki, aki ugyan nincs itt, aki nem a férjem, nem a szeretőm, de aki engem igazán tud szeretni, el tud fogadni, és akiért feláldoznám az életemet" - fogalmazott Hernádi Judit, hozzátéve: e nélkül a hit nélkül az ember nem létezhet egészségesen.

Ez a szeretet darabja - hangsúlyozta a színésznő, rámutatva, hogy a szeretet ugyanakkor nem olyan egyszerűen és hétköznapi módon megfogható dolog, mint például az, hogy van az embernek egy párja, van egy gyereke. "Ez ennél bonyolultabb, ezt firtatja az előadás könnyeden, humorral" - emelte ki Hernádi Judit.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását