2024. május 18. - Erik, Alexandra

Veszélyes műszert loptak el

Szakszerűtlenül használva eltörheti a betegek csontjait az a gép, amit a napokban loptak el a Nyíregyházáról, a Jósa András Oktató Kórházból. A lopást hétfőn vették észre a megyei kórházban, valószínűleg az elmúlt hétvégén emelte el valaki egy lezárt táro
2007. november 13. kedd 13:59 - Hírextra
Jakabné Harcsa Erzsébet, a Megyei Kórház ápolási igazgatója a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a gépet az ortopéd osztályról vitte el valaki. Mivel minden osztályon, ahol ilyen készüléket használnak, csak egy-egy ilyen gép van, ezért ennek az osztálynak a betegeit most a kezelésekhez az épületen belül máshova kell szállítani, ahol az ottani betegek kezelése mellett kell ellátni a pácienseket.

A kórház ortopéd osztályának szakemberei a Független Hírügynökségnek elmondták, hogy a gép használatának izomlazító, fájdalomcsillapító hatása van. A készüléket csak szakember használhatja, mert a szerkezet beállításától függ, milyen hatása lesz a kezelésnek. Ha nem a megfelelő testrészek felett, erős dózissal alkalmazzák, eltörhetnek a beteg csontjai - mondták el a kórházban.

A lopást hétfőn vették észre, a készüléket kulccsal bezárt szekrényből vitte el a tolvaj. Pénteken az utolsó használat után zárták be a tárolóba, a kulcs a megszokott helyére tették. A tároló hétfőn be volt zárva, de a körülbelül 250ezer forintot érő gép nem volt benne. A kórház feljelentést tett a rendőrségen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását