2024. április 27. - Zita

Hitelt szippantanak?

Veszteségei miatt működési hitelre szorul a fővárosi önkormányzat szennyvíz-szippantással foglalkozó cége, a 20 millió forintos működési hitelhez kedden járult hozzá a Fővárosi Közgyűlés Gazdasági Bizottsága.
2007. november 13. kedd 21:08 - Hírextra
Hutiray Gyula (Fidesz) és Bagdy Gábor (KDNP) az MTI-nek elmondta: az ülésen kérdéseikre kiderült, hogy miközben a főváros cége deficites, annak társvállalkozói nyereségesek.

A bizottság elfogadta az önkormányzatnak a temetkezéssel, a kéménysepréssel és az utcai illemhelyekkel foglalkozó cégeinek első félévi beszámolóját. Az ellenzékiek nehezményezték, hogy a korábbi évekkel ellentétben most igen későn kerülnek a testület elé az ilyen beszámolók.

Székely Gábor (SZDSZ) emlékeztetett rá, hogy korábban a hivatal ügyosztály vezetői terjesztették elő az anyagokat, most pedig a főpolgármester-helyettesek teszik ezt, akikre sok feladat hárul.

Székely Gábor indítványára levette a napirendről a bizottság kormánypárti többsége a gázmérőórák hitelesítésével foglalkozó Flogiston Kft. több mint 50 százaléknyi fővárosi tulajdonrészének eladásáról szóló javaslatot.

Az ülés elején az ellenzék megakadályozta a téma napirendre vételét. Az ülés során teljes körűvé vált a kormánypárti képviselők köre, s így napirendre vették az eladási javaslatot. Székely Gábor elmondta, hogy végül is azért kezdeményezte a téma levételét, mivel a vita során ellentmondásokat észlelt az előterjesztésben.

Képviselőktől az MTI megtudta, hogy a 100 millió forint körülire becsület fővárosi tulajdonrészre egyedül a Főgáz Zrt. adott érvényes vételi árajánlatot. A városvezetés azonban túl alacsonynak tartotta ezt az árat.

Somlyódy Csaba, a gazdasági bizottság szocialista elnöke az MTI megkeresésére nem reagált.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását