2024. április 26. - Ervin

Rendet kell tenni az MSZP-ben

Rendet kell tenni az MSZP-ben - mondta Szekeres Imre, az MSZP elnökhelyettese, honvédelmi miniszter szerdán Budapesten, a XI. kerületben tartott fórumon, ahol a résztvevők több kritikát is megfogalmaztak Szili Katalin házelnökkel szemben.
2007. november 8. csütörtök 07:26 - Hírextra

Nem lehet elmenni egyes ügyek mellett erkölcsileg sem, és azért sem, mert úgyis a nyakunkba zuhan - közölte a politikus a kerületi pártszervezet irodájában, A nagy párbeszéd című sorozat keretében tartott fórumon.

Szekeres Imre úgy fogalmazott, "azt mondtam most hétfőn az elnökségi ülésen: kérem, semmi különös nincs benne, megmondom, hogy melyik szervezettel, hol van probléma, melyik politikusunkkal van probléma, darabra el kell rendezni az ügyet".

Az elnökhelyettes szerint természetes, hogy ez a folyamat konfliktusokkal jár. Elmondta: ő szombaton elkezdi, Kiskunhalason.

Kérdésre válaszolva közölte: hogy hol van probléma, ahhoz el kell olvasni az újságot, ír Kőbányáról, Zuglóról. Megjegyezte: elnökhelyettesként egyik feladata a helyi szervezetek munkájának átvilágítása.
A találkozón több kritikát is megfogalmaztak Szili Katalinnal, az Országgyűlés szocialista elnökével szemben, például hogy előkelő idegenként kritizálja saját pártját, illetve, hogy véleményét nem a nyilvánosság előtt kellene kifejtenie.

Az elnökhelyettes ezekre a véleményekre azt mondta: nem az a kérdés, hogy ki beszél, hanem hogy mit. Olyan viták kellenek a nyilvánosság előtt, amelyek erősítik a pártot - fűzte hozzá. A teremben lévő mintegy száz résztvevő többsége felmorajlott, jelezve, hogy nem ért egyet ezzel a véleménnyel.

Szekeres Imre megismételte: az a döntő, miről folyik a vita, nem a személyek.

A politikus egy kérdésre válaszolva beszélt arról, hogy az úgynevezett nemzeti tőke akkor erősödött meg, amikor a jobboldal volt kormányon. Mint mondta, ezt vállalati mérlegeken keresztül be tudja mutatni. Ez a nemzeti tőke - folytatta - politikailag támogatja a jobboldalt, ezért alakulhattak ki médiabirodalmak.

Szekeres Imre értékelése szerint az elmúlt egy-másfél év története a politikai sikertelenség története a jobboldal és a baloldal számára egyaránt. A politikus szerint a Fidesz számára azért, mert a közvéleményben élvezett nagyon magas támogatottságát nem tudta politikai, kormányzati, önkormányzati hatalommá alakítani.

Az MSZP számára azért volt sikertelen az év, mert a választáson elért pozícióját nem tudta társadalmi támogatottsággá váltani - tette hozzá.

Az elnökhelyettes szerint az MSZP jelenleg azt a szűk bázisát tudja maga mögött, amely mindig is kitartott a párt mellett, de ez kevesebb, mint amekkora támogatásra általában számíthatott.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását