2024. május 19. - Ivó, Milán

Brazil filmfeszt

Brazil Filmfesztivál címmel kezdődik négynapos vetítéssorozat csütörtökön Budapesten; a Művész moziban öt alkotást láthat a közönség - közölte Molnár Krisztina, a Budapest Film sajtóreferense szerdán az MTI-vel.
2007. november 7. szerda 18:15 - Hírextra
A Variációk egy szerelemre (2001) című romantikus vígjátékban egy kapcsolat három különböző verzióját mutatja be a rendező, Sandra Werneck. Egy esős napon Carlos hiába várja Júliát a mozi bejáratánál - ez az alaphelyzet, amelytől kiindulva a néző három, kisebb-nagyobb mértékben különböző, párhuzamos történeten keresztül kísérheti végig a románcot - olvasható az összegzésben.

Karim Ainouz Madame Sata című filmdrámájának (2002) története Rio de Janeiróban játszódik, 1932-ben. A város Lapa negyedének börtönében él a homoszexuális átváltozóművész, aki rivaldafényről és kabaré-karrierről álmodozik. Szabadulása után összeköltözik prostituált feleségével, és annak lányával. E sötét, izzadság- és parfümszagot árasztó, fülledt környezetben a főszereplő átváltozik a legendás Madame Satává.

A Caramuru (2001) történelmi vígjáték, amelyet Guel Arraes rendezett. Az 1500-as évek elején a hajózás és a térképkészítés rohamos fejlődésének köszönhetően új világ tárult az európai felfedezők szeme elé. E történelmi helyzetben látható egy fiatal portugál festő és egy térképrajzoló. Utóbbit egy ballépés miatt az újvilágba száműzik, s az utat egy óriási vitorláson kell megtennie, ám a hajó elsüllyed. Az ifjú hős csodával határos módon megmenekül, és Brazília partjainál találja magát. Megismerkedik egy gyönyörű, őslakos indiánlánnyal, akivel szerelmi kalandba bonyolódik.

A Mangósárga (2003) szereplői a szerelmet keresik, ám egy csapdákkal és bosszúvággyal teli univerzumba zuhannak, ahol a szürreális vágyak, a boldogság utáni örökös sóvárgás és a saját tengelyük körül forgó emberi sorsok festik az egyébként is nehéz életet májbeteg, pulzáló sárgára. A Mangósárga Cláudio Assis rendezésében a mindennapi mókuskerék reménytelenségét, az ismétlődő helyzetek unalmát és az elmúlást szimbolizálja.

A Baker Street sámánja (2001) Jo Soares azonos című regénye alapján készült. A Miguel Faria Júnior rendezte bűnügyi vígjáték a XIX. századi brazil fővárosba, Rio de Janeiróba kalauzolja a nézőket, II. Dom Pedro császár idejébe, a könyvesboltok és kávéházak színes kavalkádja közé, ahol mindig pezsgett az élet és a forgatag közepén ott nyüzsögtek a kor kulturális és politikai elitjének szereplői is. Egy rendkívül értékes hegedű titokzatos elrablása arra készteti a császárt, hogy fölfogadja a világ leghíresebb detektívjét s annak hasonlóan híres "segédjét": Sherlock Holmest és hű társát, Dr. Watsont.

A filmeket eredeti nyelven, angol felirattal magyar szinkrontolmácsolással vetítik.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását