2024. április 27. - Zita

Legyen egy kortárs találkahely!

A tervbe vett kormányzati negyed felépítése kapcsán különböző ötletek születnek nap mint nap a Nyugati pályaudvar sorsáról. Az egyik változatról Demszky Gábor is véleményt formált. A Honfoglalás 2000 Egyesület pedig közleményt adott ki.
2007. október 31. szerda 07:40 - Hírextra
A főpolgármester kijelentette: "én személy szerint szívesen üldögélnék, az itt kialakítandó kávéházak egyikében".

Ha megvalósul a pályaudvar kiköltöztetése, - amely sok szempontot figyelembe véve, alapos előkészítés után talán elfogadható is lenne –, ám az Eiffel-csarnok csakis a magyar, nemzeti kultúra és tudomány egyik fellegvára lehet. (Álmok álmodói – világraszóló magyarok!)

A Honfoglalás 2000 Egyesület üdvözölné a városközpontban létrehozandó magyar "Pompidou" kulturális központ tervét, mely kultúránk és a magyar tudomány jeles személységeit és alkotásaikat mutatná be állandó kiállításon, valamint a kortárs művészeknek is lehetőséget nyújtana a bemutatkozásra.

Százezrek látogatnák évente! A francia fővárosban több mint húsz évvel ezelőtt, a lebontott vásárcsarnokok helyén – egyes részeket és a közműveket felújítva – kialakították Európa első, akkor legnagyobb kultúrpalotáját, mely a francia szellem és nemzet nagyságát hirdeti, a kül- és belföldi látogatókat pedig lenyűgözi gazdag anyagával, látványosságával. (egy kis kávéház azért ott is van).

Magyarországon – főleg Budapesten – nincs szükség újabb és újabb "plázakultúra" létesítményekre, szórakoztató-központokra, elég a talmi és bóvli multikultúrából!

Megértjük Demszky Gábort, joggal aggódik pártja végső pusztulása miatt, ám a főpolgármester már gondol a jövőre: kávéházakat akar építtetni, ugyanis az SZDSZ a legjobb úton halad afelé, hogy parlamenti párt helyett kávéházi párt legyen.

A liberális párt az Ország Háza patinás épülete helyett, meg kell, hogy elégedjen a füstös kávéházak fullasztó, áporodott levegőjével.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását