2024. április 27. - Zita

Egon és Dönci a mozikban

Október 31-én Los Angeles-ben, az American Film Marketen (AFM) mutatják be az Egon és Döncit, a magyar mozikban pedig november 29-én debütál az első hazai 3D animációval készült mesefilm - tájékoztatta a filmet forgalmazó Hungaricom Kft. sajtófőnöke az MT
2007. október 27. szombat 11:19 - Hírextra
"Az Egon és Dönci igazi hungaricum" - fogalmazott Bártfai Andrea, hozzátéve, hogy a 75 perces film a legfiatalabbaktól a nagyszülőkig bárkinek bátran ajánlható.

Megjegyezte, hogy a megközelítőleg 120 millió forintból készült családi mese nyelvnélküli, azaz gesztusokra, nemzetközileg érthető jelekre, humorra épült anélkül, hogy egyetlen konkrét dialógus, mondat elhangzana benne.

Az animációs film főhőse Egon, a kissé szórakozott, amatőr űrkutató, aki egy távoli csillag egyik kis bolygóján él Döncivel, a túltáplált, kétbalkezes macskaforma lénnyel. Bolygójukra egy szép napon ismeretlen eredetű tárgy zuhan le, amelynek roncsai között megcsillan egy lemez, rajta az emberiség üzenetével. Egon elhatározza, hogy felveszi a kapcsolatot a magáról hírt adó civilizációval.

Bádogűrhajót épít, és Döncivel együtt útra is kelnek. Ezzel a két főhős életének legnagyobb kalandja veszi kezdetét: óriás viharban utazás hatalmas villámlások kíséretében, veszélyes lavírozás a lenyűgöző világűr gigantikus méretű csillagai, bolygói között.

Egy a Plútóra tett kitérő után végül azonban eljutnak a Földre, ahol megismerkednek egy földlakóval és az emberi élettel.

A Hungaricom honlapján található információk szerint az animációs film gyártója az AEnima CGS. Az alkotást Magyar Ádám rendezte, a forgatókönyvet pedig Magyar Elemér jegyzi.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását