2024. május 18. - Erik, Alexandra

Támogatják a fiatal újságírókat

Fontos a fiatal újságíró tehetségek támogatása és a helyi hagyományok felelevenítése - jelentette ki Arató Gergely, az Oktatási és Kulturális Minisztérium államtitkára pénteken, Makón a Pulitzer József születésének százhatvanadik évfordulója alkalmából re
2007. október 26. péntek 17:16 - Hírextra
Ma, amikor a világunk egyik meghatározója az újságírás, a média, nem csak egy város érdeke az, hogy megtalálja és támogassa azokat a fiatal tehetségeket, aki készek és képesek a korábbi nagyszerű újságíró nemzedékek nyomába lépni - mondta a szocialista politikus a makói születésű sajtómágnás előtt tisztelgő emléknap megnyitóján.

Az államtitkár szerint közös kultúránkban fontos szerepet játszanak a helyi hagyományok, mert sok olyan kötödés van, melyet csak helyben, a városokban, a falvakban lehet megélni. Amikor egy város arra vállalkozik, hogy feleleveníti ezeket a hagyományokat, azzal gazdagabbá tesz mindannyiunkat.

A makói önkormányzat és a Magyar Újságírók Országos Szövetsége 14 és 25 év közötti fiatalok számára írt ki tehetségkutató pályázatot, melyen a legjobbak a Pulitzer Szülővárosa Díjat, valamint ehhez kapcsolódóan az Oktatási és Kulturális Minisztérium 500 ezer forintos pályadíját nyerhetik el.

Az országos megmérettetésre 66 diák több mint 250 pályamunkát adott be, a neves szakemberekből álló, Baló György vezette zsűri közülük választotta ki két - 18 év alatti és fölötti - kategóriában a legjobbat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását