2024. május 20. - Bernát, Felícia

Orbán kampánycélokra használta a nemzeti ünnepet

Nyakó István szerint Orbán Viktor kampánycélokra használta a nemzeti ünnepet, ami bűn; az MSZP szóvivője kétszínűségnek tartja, hogy a Fidesz délelőtt még felszólította a rendőrséget arra, hogy védje meg rendezvényüket, míg a beszédében már durván támadja
2007. október 23. kedd 21:42 - Hírextra

Nyakó István hazugságnak nevezte, amit Orbán Viktor az oktatási reformról mondott. Felhívta a figyelmet arra, hogy a reform éppen azért kell, hogy a szegényebb, kiskeresetű szülők gyermekei is eljussanak az oktatási, felsőoktatási intézményekbe.

Úgy látja, a Fidesz elnöke folyamatosan puskapor szagot érez, ezért retorikailag folyamatosan feszültségben akarja tartani szavazóit. Kiüresedtek a szavai, már nem tud újat mondani. Helyette inkább hangosan beszél, néha bele is reked - fogalmazott, az MSZP szóvivője, hozzátéve: egy beszéd igazságtartalmát nem a hangereje adja, ezt már tudjuk a történelemből.

Nyakó István szemfényvesztésnek nevezte a Fidesz által bejelentett 250 ezer résztvevőt, amit más becslések 20-30 ezerre tesznek.

Orbán Viktor a Fidesz nagygyűlésén a tavaly október 23-i események elkövetőinek, felbujtóinak és értelmi szerzőinek felelősségre vonását ígérte. A Fidesz elnöke hitet tett az erőszakmentesség mellett és arról is beszélt, hogy a népszavazás olyan történelmi egységet hozhat létre, amilyenre csak 1956-ban volt példa.

"Mi nem nyugszunk addig, amíg minden egyes elkövetőt, felbujtóikat és az értelmi szerzőket fel nem derítettük és felelősségre nem vontuk" - fogalmazott Orbán Viktor, akinek mintegy félórás beszédét többször taps, fütty és elégedettséget kifejező ováció szakította meg a végig szakadó esőben. Mint hozzátette: "az elkövetők, a verőlegények közvetlen parancsnokai, a rendőri vezetés, az őket bíztató politikusok máig azt hiszik, elkerülhetik a felelősségre vonást, de tévednek."

Hazugságok ipari méretű termelése, sutba hajított felelősség, intézményesített korrupció, maffiamódszerek, demokrácia nélküli többpártrendszer, szociális válság, tömeges elszegényedés, eladósodás, kiszolgáltatott magyar gazdaság, dobra vert ország, a független szabad élet elfojtása, adókkal megfojtott kisvállalkozások, máról-holnapra élő kisemberek, süllyedő polgárság, nincstelenné tett emberek, akik nem mernek felszólalni, mert a hatalomtól függ a megélhetésük - adott látleletet a jelenlegi helyzetről Orbán Viktor.

A magyarok emberi minősége a tét, a következő 20-30 évünk dől el most: vagy szociális válság, elmorzsolódó egészség, ritkuló műveltség, hanyatló tudás, vándorbotot fogó fiatalok, a nemzetek sorában sereghajtó gyenge Magyarország, vagy életerő, önbizalom, jellem és műveltség, felívelő fiatalság, tehetségeit és munkáskezeit megtartó erős Magyarország - fogalmazta meg a népszavazás tétjét Orbán Viktor.

A pártelnök többször hangsúlyozta az erőszakmentesség fontosságát.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását