2024. május 23. - Dezső

Nem tüntetéssel kell a kormányt megbuktatni

Nem tüntetéssel, lázongással kell a fennálló kormányt megbuktatni - hangoztatta Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke kedden Debrecenben, a nagyerdei ,56-os emlékműnél, több mint ezer fős hallgatósága előtt.
2007. október 23. kedd 13:58 - Hírextra

Kósa Lajos, Debrecen polgármestere szerint ma nem áll jogában senkinek erőszakoskodni, hamis párhuzamot vonni az 56-os pesti srácokkal, mert akkor diktatúra volt, ma pedig demokrácia van és nincs az országban idegen hatalom.

Ugyanakkor - mint fogalmazott - kísértetiesen hasonlít egymáshoz az akkori és a mai hatalom mozgásterét meghatározó három tényező. Kósa Lajos szerint mindkettő elveszítette a legitimációját, hazugságra épült és gazdasági csődbe juttatta az országot.

Hogyan tovább? - tette fel a kérdést az ellenzéki politikus, aki úgy vélte, ma arra kell felkészülni, hogy milyen lesz egy Gyurcsány Ferenc utáni Magyarország.

Kijelentette: aki nem tud tenni az országért, csak hablatyol, annak mennie kell, legyen bármelyik oldalon.

Kósa Lajos beszédében összefogást sürgetett a nemzet felemelkedése érdekében.
"Ma Magyarországon olyan széles összefogásra van szükség, aminek alkotmányos ereje van. E nélkül nem lehet megoldani a magyarországi válságot" - mondta a polgármester.

Kósa Lajos példaként a németországi nagykoalíciót említette, amit "összekényszerített" a német értelmiség és a sajtó. A politikusok ugyanis - vélekedett -, önmaguktól nem, vagy csak nagyon ritkán tudnak összefogni.

A Fidesz országos alelnöke végezetül annak a reményének adott hangot, hogy kiutat találnak a válságból, amire 56 példája jó lehetőség.

Arra a kérdésre, hogy mi lesz veled Magyarország, csak egyetlen válasz van: virágozni fog. "Egymásnak vállat vetve ezért fogunk dolgozni" - mondta Kósa Lajos.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását