2024. május 20. - Bernát, Felícia

Navracsics: a nemzeti sorskérdések nem a bal- és jobboldal mentén dőlnek el

Ezerkilencszázötvenhat üzenete, hogy a magyar nemzet igazi sorskérdései nem a bal- és jobboldal mentén oszlanak meg - jelentette ki Navracsics Tibor kedden Mezőkövesden.
2007. október 23. kedd 21:30 - Hírextra

A jobb- és baloldali gondolkodású embereknek félre kell tenni világnézeti különbözőségeiket, akkor amikor a nemzet sorskérdéseiről van szó - hangsúlyozta a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője a településen megrendezett ünnepi megemlékezésen.

1956-ban a független Magyarország támogatói között megtalálhatóak voltak jobb- és baloldaliak egyaránt, miközben a másik oldalon a szabad Magyarország ellenségei és a szovjet gyarmatbirodalom támogató álltak - tette hozzá a politikus.

Az ünnepi megemlékezést megelőző sajtótájékoztatón Navracsics Tibor úgy vélekedett: az idén várhatóan nem ismétlődnek meg a tavaly október 23-i budapesti események, amikor - megfogalmazása szerint - a brutálisan fellépő rendőrség rárontott a Fidesz békés nagygyűlésének résztvevőire.

Egy kérdésre válaszolva úgy nyilatkozott, nem összehasonlítható 1956 és 2007 Magyarországa. 1956-ban szovjet gyarmat voltunk, ma Magyarország a demokrácia megannyi kínját hordozó független állam - mondta.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását