2024. május 26. - Fülöp, Evelin

Pótdíj fizetési kampány

Csütörtökön indult a BKV pótdíjfizetési kampánya. Az adósoknak most 20 százalékkal kevesebbet kell visszafizetniük, ha egy összegben leróják tartozásukat. A bliccelőknek egy hónapjuk van a befizetésre, utána már adósságkezelő cégek fogják behajtani a pénz
2007. október 18. csütörtök 11:55 - Hírextra


Október 18-án, azaz csütörtökön indul a BKV akciója, aminek lényege, hogy ha valaki egy összegben befizeti a cégnek tartozásait, akkor 20 százalékkal kevesebbet kérnek tőle. Ez azokat érinti, akik 2002. októberétől kezdődően valamikor blicceltek a tömegközlekedési járműveken és hiába büntették meg őket, a bírságot nem fizették be. A közlekedési társaság a kampányhoz létrehozott egy call centert, az 555-7888-as budapesti telefonszámon bárki érdeklődhet, hogy mekkora tartozása van. Itt azt is elmondják, hogy pontosan mi a teendő, hol kérhet csekket és mekkora összeget kell befizetnie - mondta el csütörtöki sajtótájékoztatóján Regőczi Miklós, a BKV kommunikációs igazgatója.

Hozzátette: a kampány egy hónapig tart, ezalatt a BKV honlapján és újságokban is hirdetni fogják. Az egy hónap leteltével a BKV átadja a követeléseit adósságkezelő cégeknek, így november közepe után már azok fogják behajtani a tartozásokat.

Regőczi Miklós hangsúlyozta, hogy jelenleg 15 milliárd forinttal tartozik a BKV-nek összesen 1,6 millió ember. Ebből a pénzből 250 legújabb típusú csuklós légkondicionált buszt vehetne a vállalat, vagy befejezhetné az 1-es villamos budai meghosszabbítását. A BKV járművein átlagosan félpercenként büntetnek meg embereket, amiért nincs érvényes jegyük, vagy bérletetük. Hatan egyébként egymillió forintnál is többel tartoznak, a legnagyobb adósnak 2,3 millió forintot kéne befizetnie.

A kommunikációs igazgató beszélt arról is, hogy a közlekedési társaságnak havonta 60 millió forint folyik be a pótdíjakból. 5-6 ezer ember a helyszínen fizeti be általában a bírságot, ugyanennyien pedig később bemutatják a bérletüket. A BKV tavasszal kezdte meg fokozott ellenőrzését, ennek köszönhetően havonta 100 millió forinttal több bevételük van.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását