2024. május 19. - Ivó, Milán

Nem stimmel valami

A Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) nem fizetett a korábbi, a II. kerületi Vérmező utcai ingatlanért bérleti díjat az idei évtől - jelentette ki Róna Iván, a turisztikai marketingszervezet vezérigazgatója az Országgyűlés idegenforgalmi bizottságának csütörtö
2007. október 18. csütörtök 14:11 - Hírextra

A bizottság a beszámolót elfogadta.

A vezérigazgató elmondta: a Magyar Turizmus Zrt. 2002. augusztus 28-án kötött szerződést a Vérmező utcai irodaház három emeletére. A társaság havonta négyzetméterenként 14 euró + áfa bérleti díjat és 3 euró plusz áfa üzemeltetési költséget fizetett a bérbeadónak. Hozzátette: 2005-ben az áfa kulcsok változása miatt a kifizetett összeg csökkent.

Az MT Zrt. 2002 októberében költözött be, a szerződés 2006. december 31-ig szólt.
Róna Iván hangsúlyozta, hogy közbeszerzési eljárásban választották ki az ingatlant.
Az MT Zrt. vezetése 2006 májusában úgy döntött, hogy meghosszabbítja, 2007. január 1-től 2008. december 31-ig meghosszabbítja szerződést. Az új ár - a piaci viszonyok megváltozása miatt - 12 euróra csökkent, az üzemeltetési költség nem változott volna - közölte Róna Iván.

A tavalyi év nyarán az MT Zrt. felügyelő szerve az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium lett, az akkori miniszter Lamperth Mónika úgy döntött, hogy költözzön ki a társaság a Vérmező utcai irodaházból, egy állami tulajdonú ingatlanba. A minisztérium 2006. szeptember 5-i levelében szólította fel a társaságot, hogy álljon el az új szerződéstől. Az MT Zrt. szeptember 7-én ezt meg is tette. Így gyakorlatilag létre sem jött az új szerződés - mondta Róna Iván.

A Magyar Turizmus Zrt. tavaly december 27-én kiköltözött a Vérmező utcai irodaházból a Hold utca 1. szám alatti állami ingatlanba.

Hadházy Sándor fideszes képviselő és Bánki Erik, a bizottság fideszes elnökének kérdésére Róna Iván elmondta, hogy a honlapon lévő szerződések listája kapcsán valóban hibáztak, mivel nem módosították időben azt, illetve mikor a hibát észlelték, és javították volna, adminisztrációs hiba történt. Amikor erre rájöttek azonnal belső vizsgálatot rendeltek el, ez pénteken zárul.

Hadházy Sándor azon kérdésére, hogy miért nem állami ingatlanban volt a székház már korábban sem, Róna Iván nem tudott válaszolni, azt azonban megjegyezte, hogy ő tavaly november 16-a óta vezeti a társaságot. A vezérigazgató arra sem tudott azonnal felelni, hogy 1998 és 2002 között, illetve, hogy 2002 és 2006 között összesen mennyi bérleti díjat fizetett az MT Zrt.

Puch László szocialista politikus kijelentette, hogy a Magyar Szocialista Párt a Vérmező utcai ingatlant 2007. február 28-a óta bérli, ennek minden költségét a párt fizeti.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását