2024. május 19. - Ivó, Milán

Visszavágtunk Máltának

A magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki selejtezőn 2-0-ra legyőzte a máltai együttest a Szusza Ferenc Stadionban. "A második találat, úgy gondolom, a forduló gólja lesz Európában" - mondta Dusan Fitzel, a máltaiak szövetségi kapitánya.
2007. október 13. szombat 21:57 - Hírextra

Európa-bajnoki selejtező, C csoport:
Magyarország-Málta 2-0 (1-0)

Szusza Ferenc Stadion, 9000 néző, v.: Arm Nalbandyan (örmény)
gólszerzők: Feczesin (34.), Tőzsér (77.)
sárga lap: Juhász (52.), illetve Woods (8.)

Magyarország:
Fülöp Márton - Szélesi Zoltán, Vaskó Tamás, Juhász Roland, Balogh Béla - Vass Ádám, Tőzsér Dániel, Filkor Attila (Buzsáky Ákos, 75.) - Dzsudzsák Balázs (Leandro de Almeida, 88.), Feczesin Róbert (Rajczi Péter, 83.), Gera Zoltán

Málta:
Justin Haber - Kenneth Sciluna, Luke Dimech, Brian Said, Ian Azzopradi - Kevin Sammut (Udo Nwoko, 65.), Roderick Briffa, Ivan Woods (Roderick Bajada, 90.), George Mallia, - Michael Miffsud - Andre Schembri (Terence Scerri, 83.)

I. félidő: 

10. perc: Gera kisodródott helyzetből még be tudta adni a labdát, az ötösön érkező Feczesin közvetlen közelről a remek ütembe kivetődő Haberbe fejelt. 

14. perc: Tőzsér sokadik jobboldali beadását Vaskó fejelte a magasba, a lesre játszó vendég védők miatt Gera került helyzetbe, háttal a kapunak egy fantasztikus ollózással a jobb kapufát találta el.

16. perc: Schembri és Mifsud kényszerítőzése után utóbbi került óriási helyzetbe, de hét méterről egy védőbe lőtt.

 28. perc: Filkor jobb oldali beadását a rövidnél érkező Gera estében a kapu fölé lőtte.

34. perc: egy röviden kifejelt labdát Dzsudzsák nagy erővel lőtte középre, Feczesin pedig okosan három méterről a kapu bal oldalába csúsztatott (1-0).

40. perc: A leshatáron kilépő Woods kapott remek indítást, de Fülöp becsúszva menteni tudott.

II. félidő:

46. perc: Filkor találta magát ziccerben egy pillanat alatt, de kissé hosszan vette át a labdát, így Haber kivetődve hárítani tudott.

49. perc: Gera tökéletesen ugratta ki Tőzsért, de az AEK Athén középpályása - egy az egyben a kapussal - Haberbe lőtt.

53. perc: Tőzsér jobb oldali szögletét Juhász fejelte a bal felső sarok irányába, de Herbert kitornázta a labdát.

57. perc: Feczesin készítette le a labdát Gerának, a csapatkapitány 17 méterről ballal a léc alá tüzelt, de Haber ismét a helyén volt.

71. perc: Dzsudzsák lépett ki a bal oldalon, élesen középre lőtt labdáját Haber paskolta ki.

77. perc: Tőzsér végezhetett el szabadrúgást 21 méterre a vendégek kapujától. A fiatal középpályás ballal tökéletesen tekert a bal felső sarokba, a labda a kapufáról vágódott a hálóba, bombagól! (2-0).

92. perc: Buzsáky szóló után lőhetett volna gólt, de Haber lehúzta a labdát a lábáról.

A magyar válogatott az elmúlt mérkőzéseken mutatott tudatos, okos játékát hozta az első félidőben. Várhidi Péter tanítványai egy pillanatra sem engedték ki a kezükből az irányítást, több tetszetős, látványos támadást vezettek, ám a helyzeteket az elején még nem sikerült gólra váltaniuk. A vezetést a félidő hajrájában egy remek Dzsudzsák beadás után Feczesin szerezte meg, a szünetben így vastaps kíséretében vonulhatott pihenőre a hazai együttes.

A fordulást követően úgy tűnt, gyorsan el akarja dönteni a találkozót a hazai csapat, de Haber, a vendégek kapusa remek napot fogott ki. Ezután kissé leült a játék, ám jött Tőzsér, aki egy parádés szabadrúgásgóllal biztossá tette a siker.

"Büszke vagyok a csapatomra, a játékosok minden pillanatban maximálisan koncentráltak. Jó ellenfelet sikerült legyőznünk, nagyot lépett előre a máltai futball az elmúlt időszakban. A komolyabb célkitűzéseinket sikerült elérni, hiszen van már stílusa a válogatottnak, a gerinc kialakult, a közönség pedig ismét megszerette a nemzeti együttest" - nyilatkozta a mérkőzés után Várhidi Péter szövetségi kapitány.

"Gratulálok a magyar válogatottnak. Úgy alakult a meccs, ahogy vártam, hiszen láttam, hogy a magyarok rendkívül sokat fejlődtek az elmúlt egy évben. Masszív védekezés után, kontrákkal szerettünk volna operálni, de ez nem sikerült. A magyarok egyénileg sokkal jobban képzett labdarúgók, így nem meglepetés a győzelmük. Ellenfelünk jól kamatoztatta tudását, gyors volt és határozott. A második találat, úgy gondolom, a forduló gólja lesz Európában" - mondta Dusan Fitzel, a máltaiak szövetségi kapitánya.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását