2024. május 20. - Bernát, Felícia

Harc a kézilabdások és a riporter között

A Pick Szeged 39-24-re nyert a vendég bosnyák Boszna Szarajevo ellen a férfikézilabda Bajnokok Ligája 2. fordulójában a hétvégén. Nem ijedt meg a bosnyák bajnok, és jó védekezésével kisebb előnyre tett szert a mérkőzés elején.
2007. október 11. csütörtök 16:46 - Malina Adrienn
A mérkőzés itt még nem ért véget. A pályán befejeződött, de virtuálisan nem. A Pick Szeged nyílt levelet küldött Egri Viktornak, a Magyar Televízió munkatársának. A sportriporter a vasárnap esti Telesportban a mérkőzés összefoglalójáról szokásos egyedi stílusában beszélt.
Itt megtekinthető a műsor. A Pick Szeged csapata ezt kifogásolta.

Rea Attila, a csapat pr-marketing managerét meglepte a műsorvezető megnyilatkozása. Úgy gondolom, hogy az MTV-ben az is tüskeként maradt meg, hogy a BL közvetítés jogát a Viasat szerezte meg. Ettől függetlenül mégis csak egy magyar csapatról beszélünk, akik sikeresek és ezt meg kéne becsülni.- Közölte a menedzser.

A teljes itt olvasható teljes terjedelmben:

„Tisztelt Egri Viktor!

A szegedi kézilabda szerelmesei megdöbbenve nézték az a m1 csatorna vasárnap esti sporthírekben alkotott tudósításod. A tegeződés a teljes tisztelet mellett a sportban teljesen elfogadott, ezért ezt a levelet ebben a stílusban fogalmaztuk.

A Magyar Bajnok Csapat imponáló magabiztossággal győzte le a bosnyák bajnokot, ezáltal veretlenül vezeti a csoportját. Eddig a tények. Ezt a teljesítményt brutális védekezéssel elért győzelemnek értékelted, valamint a magyar játékosok hiányáról tettél említést, ezzel mintegy csökkentve az eredmény értékét.

A Szegedi Kézilabda Fan Club nevében kötelességünknek érezzük, hogy tiltakozzunk a Pick Szeged kézilabda csapatát ért méltatlan támadás ellen.
Elismerve a sportújságíró véleményalkotó szabadságát, Pulitzer József hazájában talán elvárható egy bizonyos etikai norma betartása.
Nem feltételezem, hogy ellenszenvvel nézel a Pick Szeged csapatára, szurkolóira és támogatóira, inkább az ismeretek hiányának, felkészületlenségnek, valamint a tudósításaidban jellemző szellemes jelzők hajhászásának tudom be a megnyilvánulást. Jelenleg a magyar sport minden sikerét meg kell becsülni, amit a legrangosabb megmérettetésekben ér el. Engedd meg néhány kérdés feltételét, amelyek megválaszolása talán közelebb visz az objektív tudósításhoz.

Tudod-e , hogy a különböző korosztályos bajnokságokban mennyi bajnoki és dobogós helyezést értek el a szegedi kézilabda csapatok az elmúlt évben, amelyben tehetséges fiatalok tucatjai bontogatják szárnyaikat? Ez a magas szintű szakmai munka mellett az első csapat eredményességének köszönhető, hiszen az utánpótlás támogatására nem állnak sorban a szponzorok.

Tudod–e , hogy hány világszintű tehetség pályafutása kezdődött a szegedi klubban? Csak a közelmúltból érdemes Nagy Lászlóra, Buday Dánielre, Laluska Balázsra gondolni. Sajnos a Pick Szeged alulmaradt a megtartásukért folytatott versenyben a gazdagabb klubokkal szemben.

Tudod –e, hogy Milorad Krivokapic a vajdaságban született, édesanyja magyar, ezért nyugodtan mondhatjuk anyanyelve magyar?

Gondolom nem kell emlékeztetni, hogy a Magyar válogatott kapuját szenzációs teljesítménnyel védte Puljezevics Nenad a világbajnokságon, aki választott hazájának tekinti az országot, Szegedet.

A világ nagy csapataiban a nemzeti jelleg teljesen eltűnt minden csapatsportban, a csapatokban szereplő játékosok teljes odaadással végzik a munkájukat, örömet szereznek szurkolóiknak. Sikereik a várost, az országot gazdagítják.Magyarországon kívül még nem hallottunk efféle fanyalgást a nemzetiségi összetételre vonatkozóan.

Tudod-e, hogy a nálunk játszó külföldiek miatt a szerb és a román sajtó kiemelten kezeli a Pick Szeged csapatát?

A Pick Szeged a 1996-os bajnoki címét egy idegenlégióssal érte el. Az azt követő években a klub ontotta a tehetségeket, igazolta a fiatalokat, de a vetélytársak más útra léptek, ezért az eredményességben lehetetlen volt előrelépni. Igaz, akkor a magyar sajtó a külföldi sztárok nevétől volt hangos.

Mivel Magyarország jelenleg képtelen kinevelni két teljes, hasonlóan magas színvonalon kézilabdázó keretet, amely eséllyel venné fel a küzdelmet egymás ellen vagy a Bajnokok Ligájában, csapatunk is a fent említett útra lépett.A hosszas munka meghozta a gyümölcsét, 11 év után ismét Szegedre került bajnoki cím!

Kedves Viktor! A Pick Szeged játékosai legyenek bármilyen nemzetiségűek is egy magyar csapatért egy magyar városért, Magyarországért küzdenek. Mi szurkolók pedig bízunk, hogy együtt örülhetünk a pályán, a nézőtéren, és a képernyők előtt.

Reméljük, mint sportot szerető újságíró Te is tudsz örülni a sikereinknek, vagy szomorkodni a kudarcaink láttán. Várunk szeretettel Szegeden, a kézilabda fellegvárában, a sportot szeretők körében. Szívesen beszélgetünk, akár vitázunk is veled a kézilabdáról, a sportról.”

Sportbaráti Üdvözlettel: Szegedi Kézilabda Fan Klub nevében
Török Tibor Török Zoltán
elnök elnökségi tag

Pick Szeged Kézilabda csapat nevében: Puljezevic Nenad, csapatkapitány

Szerettük volna Egri Viktor véleményét is megtudni az ügyről, de az írás megjelenéséig nem sikerült utolérnünk a sportriportert.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását