2024. május 20. - Bernát, Felícia

Világszínvonal a Bethesdában

A legmodernebb informatikai és kommunikációs megoldásokat vezették be a fővárosi Bethesda Gyermekkórházban. A rendszer előnye, hogy az intézmény dolgozói folyamatos kapcsolatban lehetnek, sőt azt is könnyen megtudhatják, hogy egy keresett műszer, hol talá
2007. október 10. szerda 07:42 - Hírextra
A fejlesztés keddi átadásán Horváth Ágnes egészségügyi miniszter is jelen volt, az egészségbiztosítási reformtervezetről szóló kérdésekre azonban nem válaszolt.

130 millió forintos informatikai rendszert adott át a Cisco Magyarország és a T-Systems kedden a fővárosi Bethesda Gyermekkórházban. Az utóbbi cég azt is vállalta, hogy 3 évig biztosítja az eszközök üzemeltetését és háttértámogatását.

A beruházás a Bethesda Gyermekkórház 10 millió forintos önrésze mellett a Cisco Magyarország 70 millió forintos, a T-Systems pedig 50 milliós támogatásával valósulhatott meg. A beruházás körülbelül két év alatt térül meg - mondta Tankó Zoltán, a T-Systems vezetője.

A fejlesztés nyomán megújult a kórház számítógép-állománya, és új program segíti a munkát ezeken a gépeken. A rendszerhez tartozik az új vezetékes helyi hálózat is, amely megkönnyíti az adat-, hang-, és képátvitelt.

A kiépített infokommunikációs rendszer segítségével videokonferenciák rendezhetők, így segítve az orvosok közti kapcsolatot. Azonnal lekérhetőek a betegadatok, nemcsak a munkaasztaloktól, hanem akár a betegek ágya mellől is. Ezt egy vezeték nélküli hálózat segíti - mondta a a rendszer átadásán Velkey György, a kórház főigazgatója.

Az intézmény vezetője arról is beszélt, hogy az orvosok, asszisztensek a kórházban ingyen telefonálhatnak egymással, így bárki bármikor elérhető. Továbbá új betegirányítási rendszert is kialakítottak, amely csökkenti a várakozási időt.

A vezeték nélküli hálózat segítségével bármilyen pillanatban meghatározható, hogy egy műszer vagy egy berendezés merre található. Ez azért fontos, mert csökken az eszközök keresgélésével töltött idő, és megakadályozható a drága gépek eltűnése. Ez a megoldás lehetővé teszi a későbbiekben, hogy a betegekre is kiterjesszék a helymeghatározó rendszert.

Az új kórházi rendszer átadásán a két cég, illetve a kórház vezetőjén kívül jelen volt Horváth Ágnes egészségügyi miniszter is, aki örült, hogy vállalatok is vállalnak felelősséget társadalmi ügyekben. A tárca vezetője a hétfőn nyilvánosságra hozott egészségügyi biztosítási reformtervezetről azonban nem beszélt, az újságírók kérdésre nem válaszolt.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását