2024. május 5. - Györgyi

Színdarab Putyinról

Színdarabot írt Vlagyimir Putyin orosz elnökről két omszki szerző. A tajgában játszódó darabot hamarosan be is mutatják a vlagyivosztoki területi ifjúsági színházban.
2007. október 8. hétfő 11:26 - Hírextra

Az Izvesztyija című orosz lap szerint a színdarabot "hálás oroszok írták, hogy újra bebizonyítsák honfitársaiknak: ő (az elnök) a legemberibb ember". Igor Koszinyin és Tatyjana Csertova az Izvesztyijának elmondta: a darabot nem az elnök (október 7-i) születésnapjára írta, hanem "lelki szükségletből".

A két szerző Andrej Kolesznyikov, a Kremlben akkreditált egyik újságíró könyvéből szerezte az államfőről szóló ismereteit.

A cselekmény úgy kezdődik, hogy az Elnök és az Iró - utóbbi testesíti meg Kolesznyikovot - nem tudni, hogyan, s miként, a tajgába kerül, ott bemegy a legelső házba, ahol épp a családfő születésnapját ünneplik. A további cselekmény az Izvesztyija szerint Viktor Zubkov kormányfő stílusában bontakozik ki, aki az eddigi tapasztalatok szerint "nagyon szeret vendégeskedni a népnél". Az Elnököt és az Írót leültetik az ünnepi asztalhoz, énekelgetnek vele, a nagymama időről-időre megsimogatja az Elnök fejét, és beszélgetés közben nem feledkeznek meg a bel- és külpolitika fontosabb kérdéseiről sem.

Az Elnök egyebek között kijelenti: "Az utód tetszeni fog maguknak. Maguknak, és mindenkinek".
A szerzők szerint a darab eleinte kicsit száraz volt, és nem nagyon tudták meghatározni a műfaját, de mostanra sikerült: álom elő- és utójátékkal.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását