2024. május 24. - Eszter, Eliza

Feketeország Dublinban

A Krétakör Színház a Dublini Színházi Fesztivál egyik kiemelt vendége; a társulat október elején két hetet tölt az ír fővárosban, s ezalatt 13 alkalommal mutatja be a Feketeország és a "Siráj" című produkcióját - közölte Csóka Tímea sajtóreferens az MTI-v
2007. október 3. szerda 16:01 - Hírextra

A Feketeországot vasárnapig játsszák az ír fővárosban, míg a "Siráj" című darabot október 9. és 14. között tekintheti meg a dublini fesztivál közönsége.

A Krétakör fesztiválszereplését közönségtalálkozók, vetítések, szakmai találkozók, koncertek színesítik, továbbá Schilling Árpád rendező workshopot tart fiatal ír színházi alkotók egy csoportjának.
A közlemény kitér arra, hogy a jubileumi, 50. Dublini Színházi Fesztivál vendége volt az elmúlt napokban a japán Sankai Juku társulat és a fővárosi Katona József Színház is.

Az angol nyelvű világ legjelentősebb tradícióval rendelkező színházi seregszemléjeként hirdetett eseményen Peter Brook, a New York-i Anne Bogart, és a montréali 7 fingers munkáival találkozhat a közönség, miközben fellépnek a legjelentősebb ír társulatok is - áll a közleményben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását