2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Tegyenek feljelentést

Tóth Károly (MSZP) azt javasolja, hogy a parlament Nemzetbiztonsági Bizottsága együttesen tegyen feljelentést ismeretlen tettes ellen a minisztériumi telefonhívások rögzítése miatt. A testület szocialista alelnöke erről csütörtökön tájékoztatta az MTI-t.
2007. október 4. csütörtök 16:44 - Hírextra

Elmondta: több törvényt sért, amiről a Fidesz alelnöke, Pokorni Zoltán beszélt, vagyis az, hogy 1998 és 2002 között rögzítették a minisztériumok hívásait és azokat 48 órán keresztül tárolták.

Ha ez megáll, és nem blöffről van szó, akkor súlyos biztonsági kockázatot jelenthet, hiszen nem volt rögzítve az adatkezelés módja - hangoztatta. Tóth Károly hozzátette: nemzetbiztonsági kockázatról is szó lehet, hiszen az ügy érinthette a gazdasági vagy a honvédelmi tárcát is. A szocialista politikus közölte: mindezek miatt kezdeményezik a Nemzetbiztonsági Bizottság összehívását a jövő hétre.
Pokorni Zoltán szerdán sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy szerinte tíz éve minden minisztériumból kimenő és bejövő telefonbeszélgetést rögzítenek, így minden bizonnyal Szilvásy György és Topolánszky Ákos beszélgetését is. Mint mondta, amikor ő maga oktatási miniszter volt, emlékezete szerint 48 óráig tárolták a számítógépek a telefonbeszélgetéseket.

Szilvásy György, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításáért felelős tárca nélküli miniszter szerdán az MTI-nek azt mondta, nem vette és nem vetette fel a Topolánszky Ákossal, a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium egykori helyettes államtitkárával folytatott múlt heti telefonbeszélgetést. Hozzátette: a kimenő és bejövő telefonbeszélgetések rögzítése és 48 órán keresztül történő tárolása törvénytelen.

Szilvásy György korábban azt is elmondta a távirati irodának, hogy a Magyar Nemzet keddi cikkében szereplő állítással szemben nem fenyegette meg Topolánszky Ákost és nem mondta azt, hogy ha nem vonja vissza állításait, akkor közleményt adok ki arról, hogy egy alapítványon keresztül próbált bűnös módon szert tenni jelentős közpénzekre.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását