2024. május 19. - Ivó, Milán

Gomba eszi a családi házat

Gomba támadta meg egy család házát Hosszúhetényben. A speciális gomba minden elpusztít, amiben cellulóz van. Megeszi a fát, a tetőt, képes a falban is megmaradni és azt is elrohasztani. A gomba 40-50 évig is életben maradhat, spórája a levegőben is terjed
2007. október 1. hétfő 18:56 - Hírextra
Az apró gomba magának termeli a nedvességet és a hőt is. Pillanatok alatt szaporodik és képes egy egész házat elpusztítani. A Fehér család házában szinte minden szét kellett bontani.

Fehér Gergő a ház tuladonosa a Független Hírügynökségnek elmondta, akkor vették észre a gombát, amikor a vatag vörösfenyő padló átszakadt.

A házat több szakértő is megvizsgálta mindegyik azt javasolta, hogy bontsák le. A család azonban megpróbálkozik a gombaírtással. Speciális anyaggal permeteznek le mindent, még a falakat is átitatják a különleges gombaölő szerrel.

A gombát nemcsak a házban, hanem a ház melletti földkupacban is megtalálták, amit el kell szállítani, mert a spórát a szél továbbviheti, és ezzel megfertőzheti a többi házat is faluban.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását