2024. május 19. - Ivó, Milán

Jogalkalmazási problémák, törvény módosítás

Az egészségügyi ellátórendszer fejlesztéséről szóló törvény hatályba lépése óta jogértelmezési, és jogalkalmazási problémák merültek fel, ezért van szükség a módosítására - mondta Jauernik István szocialista országgyűlési képviselő a javaslat általános vi
2007. szeptember 25. kedd 07:35 - Hírextra

A képviselő kiemelte: a javaslatnak nem célja, hogy új szabályozást hozzon be a törvénybe, hanem a jelenlegi szabályozást erősíti meg, teszi egyértelművé.

Az egészségügyi ellátórendszer fejlesztéséről szóló törvény hatálybalépése óta jogértelmezési és ebből fakadó jogalkalmazási problémákat okozott, hogy a vagyonkezelői jog átadásához kapcsolódó egészségügyi ellátási szerződéseknél felmerülhet-e a közbeszerzésekről szóló törvény alkalmazásának szükségessége - hangzott el.

Horváth Ágnes egészségügyi miniszter a vitában úgy fogalmazott: a javasolt módosítás célja annak egyértelművé tétele, hogy a vagyonkezelői jog átadásánál az egészségügyi közfeladat ellátására irányuló szerződések megkötése esetén nem a közbeszerzési törvény előírásait kell alkalmazni.
Mint mondta, a kormány az önkormányzati és területfejlesztési bizottság által benyújtott törvényjavaslatot támogatja, de csak kiegészítésekkel.

Béki Gabriella (SZDSZ) közölte: pártja támogatja a javaslatot.

Horváth Zsolt (Fidesz) úgy fogalmazott: pártja álláspontja első olvasatra az volt, hogy a törvényjavaslat felesleges, hiszen, mint mondta, a hatályos magyar jogszabályok szerint az önkormányzati vagyon esetében az államháztartási törvény és nem a közbeszerzési törvény eljárását kell követni.

Csáky András (MDF) azt mondta: ez a törvényjavaslat rámutat arra a hiányra, ami abból következett, hogy a Mikola-féle kórháztörvényt a Csehák-féle kórháztörvénnyel hatályon kívül helyzeték, majd az Ab megsemmisítette az utóbbi törvényt. Pártja véleménye szerint a jelenlegi törvényi szabályozás megfelelő - tette hozzá.

Áder János, az Országgyűlés fideszes alelnöke az általános vitát lezárta.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását