2024. április 28. - Valéria

Irány Hollywoodba magyarok!

Összesen huszonegy magyar filmet mutatnak be a Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon október 11-és 18-a között. Koltai Róbert: Megy a gőzös című legújabb filmjének világpremierjét október 13-án tartják a a Beverly Hills-i Music Hall Theaterben.
2007. szeptember 25. kedd 20:08 - Hírextra
Hetedjére rendezik meg a Los Angeles-i Magyar Filmfesztivált. A rendezvény alapítója, Bunyik Béla kedden elmondta: a fesztivál előtt sajtóvetítéseket tartanak, így az érdeklődők előre tudhatják, hogy milyen filmekre ülnek be. Nem a magyar emigráció fesztiválja ez a rendezvény, elsősorban az amerikai nézőket célozzák meg - fogalmazott Bunyik Béla. A legújabb magyar filmtermés bemutatása mellett az is legalább ilyen fontos, hogy az alkotásoknak minél több forgalmazót találjanak - tette hozzá.

A fesztivál nyitófilmje Bokor Attila: 56 csepp vér című alkotása lesz október 11-én. A rendező elmondta: Golden Globe-vetítést is tartanak az egy hét során, az alkotók azt szeretnék ugyanis, ha ez a film is bekerülne az amerikai mozikba.

Koltai Róbert hetedik filmjével lesz ott a fesztiválon. A Megy a gőzös című "vérbő népi komédia" világpremierje mellett, még két nemzetközi bemutatónak ad otthont Beverly Hills. Sándor Pál: Noé bárkája című játékfilmjét és Tolvaly Ferenc: Boszporusz felett a híd című dokumentumfilmjét először vetítik külföldön.

A játékfilmek közül az amerikai közönség megnézheti: A csak szex és más semmi, a Csoda Krakkóban, Férfiakt, Friss levegő, Az igazi Mikulás, Lora, Madárszabadító, felhő, szél, Overnight, S.O.S. Szerelem!, Taxidermia című alkotásokat. A rövid-és dokumentumfilmek között mások mellett bemutatják a nézőknek M. Tóth Géza: Maestro című animációját, a Hazatérést és a Zsinagógát vegyenek! című alkotásokat.

A fesztivál zárófilmje Goda Krisztina: Szabadság, szerelem című munkája lesz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását