2024. május 21. - Konstantin

Tiltakozik az MSZP

Az MSZP Országgyűlési Képviselőcsoport Külügyi és Európai Ügyek munkacsoportja megdöbbenéssel vette tudomásul, hogy a szlovák parlament csütörtöki határozata értelmében érvényben maradnak, sőt, a jövőben sem lehet eltörölni a Benes-dekrétumokat, amely a f
2007. szeptember 20. csütörtök 19:02 - Hírextra

A szlovák parlament támadó magatartása azért is elfogadhatatlan, mert a magyar országgyűlés politikai pártjai számára mindig is fontos volt a jószomszédi kapcsolatok kialakítása és megtartása az európai együttműködési normák alapján. Ez a lépés azért is megrázó, mert a magyar parlamenti pártok ez év szeptemberében ötpárti állásfoglalást írtak alá a térség országainak együttműködése érdekében.

Az MSZP képviselői hisznek abban, hogy ilyen jellegű történelmi anakronizmusnak nincsen helye egy szabad, demokratikus, toleráns Európában. A Magyar Koalíció Pártja által kezdeményezett, a magyar parlamenti pártok által támogatott megbékélésnek nem lehet alternatívája. A nemzeteink által járható közös út nem vezethet vissza a múlt vállalhatatlan örökségéhez. A XXI. század Európájában ugyanúgy egymásra vannak utalva ezen országok és kisebbségeik, mint a történelem tragikus időszakaiban. Esélyük abban van, hogy a kihívásokra az európai szellemiséghez igazodó, korrekt választ adnak.
A szocialisták ebben, a magyar kisebbséget érintő fájó ügyben elfogadhatatlannak tartják a szlovák parlamentben többségre jutott, új feszültségeket gerjesztő, a szélsőségeknek utat nyitó álláspontot.
Kozma József, Külügyi- és Európai Ügyek munkacsoport vezetője

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását