2024. április 28. - Valéria

Az első autómentes nap

Autómentes napot hirdettek szombatra Kínában - adta hírül hétfőn a China Daily című napilap. Ez lesz az első eset, hogy arra buzdítják az ázsiai ország lakóit: hagyják otthon kocsijaikat, és használják a tömegközlekedési eszközöket vagy üljenek biciklire,
2007. szeptember 17. hétfő 09:21 - Hírextra
Az autómentes nap célja, hogy fölhívja a kínaiak figyelmét az energiatakarékosságra, és a környezetvédelemre. A legtöbb nagyvárosban ugyanis óriási gondot jelentenek a forgalmi dugók és a légszennyezés.

A lap tudósítása ugyanakkor nem tér ki arra, hogy miért éppen szombatot választotta az akció főtámogatója, az építésügyi minisztérium. Az állami alkalmazottakat több városban is arra biztatják, hogy ne üljenek kocsiba a hétvégén, de vannak olyan települések is, ahol tilos állami tulajdonú autóval az utcára menni.

A szombati autómentes napot egyhetes népszerűsítő kampány előzi meg Kínában. Az ázsiai országban a gazdaság egyik húzóágazata éppen az autóipar. Idén több mint 30 százalékkal több kocsit gyártottak Kínában, mint tavaly.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását