2024. május 18. - Erik, Alexandra

Rövidebb lesz a Critical Mass

A Szabadság híd lezárása miatt kialakult közlekedési helyzetre tekintettel a szervezők lerövidítették a jövő szombati Európai Autómentes Napon tartandó kerékpáros demonstráció útvonalát. Az új útvonalról tárgyaltak a BKV Forgalmi Igazgatóságával is.
2007. szeptember 13. csütörtök 19:14 - Hírextra
A szokásos útvonal a Petőfi hidat, és a Lánchidat is érintette, ami a Szabadság híd, a Kálvin tér és az Andrássy út kiesésével még szombat délután is óriási forgalmi torlódásokat okozna. Elsősorban az autóknak, de emiatt a belvárosi tömegközlekedési eszközök is dugóban vesztegelnének. A BKV Forgalmi Igazgatóságával is egyeztetve sikerült olyan útvonalat találni, ami csak kisebb mértékben zavarja a fontosabb felszíni tömegközlekedési vonalakat, a villamosjáratokat pedig szinte egyáltalán nem. Erre azért is szükség van, mivel az autómentes nap évek óta mindkét félnek kiváló alkalom arra, hogy a várost szennyező egyéni autózással szemben alternatívát mutasson a budapestieknek.

A mindennapos biciklizés népszerűsítéséért, a biztonságos kerékpározás feltételeinek megteremtéséért, és a belvárosi légszennyezés csökkentéséért rendezett demonstráción tavaly 50.000 kerékpáros vett részt. A mozgalom akcióinak köszönhetően Budapesten már 3 éve, európai nagyvárosok közt is példa nélküli ütemben nő a kerékpárral közlekedők száma. Arányuk a belváros egyes területein már a közlekedők 3-4%-át is eléri.

A felvonulás útvonalának hossza az eddigi 13 kilométerről 9 kilométerre rövidült.
Az új útvonal: XI. Pázmány Péter sétány - Budai alsó rakpart - Attila út - Alagút - Lánchíd - Akadémia utca - Alkotmány utca - Nagymező utca - Király utca - Bajza utca - Damjanich utca - Városliget nagy rét

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását