2024. május 20. - Bernát, Felícia

A mongol vezető Magyarországon tárgyal

Magyarországon tárgyal ma a mongol Nagy Állami Hurál elnöke, Dandzan Lundedzsancan találkozik többek között a magyar államfővel és a miniszterelnökkel. A mongol vezető kedden találkozik Sólyom László köztársasági elnökkel, Gyurcsány Ferenc miniszterelnökk
2007. szeptember 11. kedd 10:45 - Hírextra

Szerdán a magyar külügyminiszterrel tárgyal Dandzan Lundedzsancan.

Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke tavaly augusztusban járt Mongóliában. A látogatáson szó volt arról, hogy a két ország a vízügy, az útépítés, az agrárium és az informatika területén működhetne együtt a jövőben.

A magyar házelnököt akkor vendégül látó három főméltóság szóvá tette, hogy Magyarország bezárta ulánbátori nagykövetségét.

Magyarország és Mongólia 1950. április 28-án vette fel a diplomáciai kapcsolatot, amelyet 1965. augusztus 3-án emeltek nagyköveti szintre. A rendszerváltozás után 1994 szeptemberében Göncz Árpád államfő látogatott Ulánbátorba, látogatását egy év múlva viszonozta Punszalmagijn Ocsirbat mongol elnök, 2005-ben pedig Nacagijn Bagabandi, Mongólia elnöke tett hivatalos állami látogatást hazánkban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását