2024. május 17. - Paszkál

Versenyképes tudás a munkaerőpiacon

Mészáros Tamás, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora a hallgatókhoz szólva egyebek mellett a versenyképes tudás és a munkaerőpiaci sikeresség fontosságát hangsúlyozta az egyetem tanévnyitóján pénteken.
2007. szeptember 7. péntek 17:16 - Hírextra

A rektor felhívta az egyetem hallgatóinak figyelmét arra, meg kell tanulniuk gondolkodni, kérdezni, kételkedni, valamint új elképzeléseket felvetni. Ehhez pedig alapos ismeretre, tudásra van szükség - jegyezte meg.

"Az önök missziója, hogy bizonyítsák, lehet becsületesen is sikeresnek lenni, lehet tisztességesen emberi módon győzni, mások legázolása nélkül is előbbre lépni" - fogalmazott Mészáros Tamás.

Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter a kormány fejlesztéspolitikai tervéről szólva azt emelte ki, hogy Magyarországnak meg kell változnia, meg kell újulnia ahhoz, hogy előbbre tudjon lépni, mert - mint mondta - Magyarország ma az OECD rangsorában minden fejlettségi mutatót tekintve a 30-50. hely között van.

Magyarországnak alapvetően kell megváltoznia mind kultúrában, mind működési módban, ha sikeres akar lenni - fejtette ki Bajnai Gordon, hozzátéve: "a kamaszodás állapotában lévő" országnak néhány korszerű európai értéket kell elsajátítania, megerősítenie. Példaként említette a teljesítmény tiszteletét, az öngondoskodást, a szabálykövetést, valamint a szolidaritás elvének fontosságát.

Az önkormányzati és területfejlesztési miniszter szerint Európában ma azok az országok, államok tudnak "talpon maradni", amelyek tudásra, teljesítményre építenek.

"Építkezni, gyarapodni, fejlődni vagy fejleszteni csak nyugodt körülmények között lehet, acsarkodás, masírozás, fenyegetés közepette beszűkül az ember horizontja, félelemben nem lehet hosszú távon gondolkodni" - vélekedett az ÖTM első embere.

A Budapesti Corvinus Egyetem központi tanulmányi és informatikai irodája a nemzeti hírügynökség kérdésére azt közölte, hogy az egyetem hét karára a 2007/2008-as tanévben 3.955 hallgatót vettek fel, közülük 3.528-at alapképzésre, míg 320-at kiegészítő képzésre.

Újdonság, hogy az egyetemen egy szakon, a növényorvosi szakon már elindult a mesterképzés, itt 24 tanuló kezdi meg tanulmányait az idén. Az egyetemen 34 szak indult, melyből hat szakra csak a maximális 144 ponttal lehetett bekerülni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását