2024. május 22. - Júlia, Rita

Tarlós követeli a metrószerződések nyilvánosságra hozatalát

A főpolgármesternek nyilvánosságra kell hoznia, hogy a főváros milyen szerződéseket kötött a vállalkozókkal a 4-es metró beruházásával kapcsolatban; ez Demszky Gábor személyes felelőssége - hangoztatta a Fővárosi Közgyűlés Fidesz-frakciójának vezetője hét
2007. szeptember 3. hétfő 15:01 - Hírextra
Tarlós István arra hívta fel a figyelmet, hogy a metró közpénzből épül, így a jogszabályok szerint bárkinek joga van megismerni azokat.

Utalt arra, hogy három hete hiába kéri az említett dokumentumokat, még választ sem kapott a városvezetőtől. "Ez durván törvénysértő" - fogalmazott az ellenzéki politikus aki szerint a szerződéseket az önkormányzat internetes honlapján kellene közzétenni.

Közölte, tudomása szerint, akik eddig megpróbálták megismerni a szerződéseket, a hivatal "egyik helyről a másikra küldözgette", majd "kiderült, hogy ez csak a főjegyző engedélyével kapható meg". Hozzátette: akik kaptak a dokumentumokból, azok is csak "hiányosan vagy részlegesen" ismerhették meg azokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását