2024. május 4. - Mónika, Flórián

Kádár-csontok az interneten?

A rendőrség megvizsgálja, hogy valóban Kádár János csontjait kínálják-e az interneten - közölte a BRFK szóvivője egy pénteki sajtótájékoztatón az MTI kérdésére válaszolva. A hírről a Bors című napilap számolt be pénteken.
2007. augusztus 31. péntek 17:36 - Hírextra

Tafferner Éva azt mondta: értesültek a napilapban megjelentekről, amely egy internetes portálról számol be, ahol 100-500 ezer forint becsült értéket megjelölve cserére kínálják Kádár János májusban ellopott csontjait.

Az MTI által is fellelt internetes oldalon két hirdetésben is Kádár János csontjait kínálják. Az egyik hirdetés az, amelyikre a napilap is hivatkozik, ebben a feladó úgy fogalmaz: "Az idén májusban elrabolt, majd később újratemetett csontoknak egy része mindeddig nem került elő. Ezeket a csontokat szívesen elcserélném bármilyen más, hasonló értéket képviselő emléktárgyra". A hirdetés mellé egy koponyát ábrázoló képet is mellékeltek.

Egy másik hirdetésben külön megjegyzés nélkül fél-egymillió forintra becsülik a cserére szánt csontokat, egy harmadik hirdetésben pedig komódot ajánlanak a néhai pártvezér földi maradványaiért.

A Fiumei úti sírkertben május elején ismeretlenek feldúlták Kádár János síremlékét, a sírt felfeszítették, és abból több csontot, valamint a koponyát elvitték. Ugyancsak eltűnt a sírból az az urna, amely Kádár János feleségének a hamvait tartalmazta.

A sírt pár nappal később helyreállították.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását